Як зробити Кавказький маринад для курячих крил для шашлику на мангалі простий рецепт. Смачний кавказький маринад для курячих крил, ідеально для мангала, можна також приготувати і в духовці.
Інгредієнти
✔️2 кг курячих крил без третьої фаланги
✔️2 головки ріпчастої цибулі
✔️ростить масло 2-3 ст ложки
✔️1 середня головка часнику через прес
✔️2-3 ст л соєвого соусу ( або більше, якщо соус слабосолений)
✔️3 ст л гранатовий соус наршараб (продається у відділах, де стоять соуси і аджики)
✔️гостра аджика за бажанням 1 чл
✔️кетчуп або томатний соус 2 ст л
✔️половинка лимона – сік
✔️з спецій беру лимонну сіль і лимонний перець – візьміть свої улюблені або для курки.
Кавказький маринад для курячих крил для шашлику на мангалі покроковий рецепт
1. цибулю нарізати півкільцями, сік лимона вичавити, додати все до крил, покласти спеції. Для маринаду змішати часник, олію, соєвий соус наршараб, томатний соус – додати до крил. Маринуємо мінімум годину, краще 3-4 години або на ніч, обов’язково перед закладкою на мангал доводимо до кімнатної температуры.
2. Цибулю видаляю, акуратно викладаю один під одного рядами, але не дуже щільно.⠀ Розрівнюємо готовий палаючий вугілля з мангалу. Вугілля повинні бути розміром 2-3 см, розбиваємо великі шматки кочергою. У кутах і уздовж бортів вугілля повинно бути побольше.
3. По краях решітки вугілля не повинен обриватися, зробіть запас. Чекаємо поки вугілля посивіє, покриються шаром попелу. 12-15 см висота мангалу, вугілля шар 3 див. Температура вугілля 650С (якщо є пірометр – заміряйте).
4. Смажимо курку, постійно перевертаючи решітку і цукор в наршараб і масло дадуть нам красиву рівномірну скоринку. По часу – залежить від крупності крил, не пересушите! В середньому займає 15-20 хвилин. Смачних вам шашликів
Відео рецепт 👇