Кавовий Зефір агар з агаром і яблучним пюре

Як смачно зробити Кавовий Зефір агар з агаром і яблучним пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо ви кавоман, погодьтеся, буде дуже приємно випити чашечку кави з кавової зефіркою. Сам процес приготування не так складний, як може здатися, якщо ви ніколи не робили зефір Думаю техніку приготування я подужала, навчитися б ще красиво відсаджувати зефірки.

Інгредієнти

Для планетарного міксера нам буде потрібно:
Яблучне пюре – 200 гр.
Агар – 10 гр.
Свіжозварене кави – 100 мл
Цукор – 400 гр.
Яєчний білок – 60 гр.

Кавовий Зефір агар з агаром і яблучним пюре покроковий рецепт

1. Для приготування яблучного пюре. Яблука (приблизно 0,5 кг) помити і з шкіркою запекти в духовці. Протерти запечені яблука через сито. У сотейник покладіть яблучне пюре, цукор 300 гр., агар, кава поставте на повільний вогонь. Паралельно почати збивати білок і цукор 100 гр. на середній швидкості, поступово збільшуючи до максимальной.
2. Збивати до появи чітких піків. Коли суміш в сотейнику досягне 102-103 градусів на середній швидкості міксера обережно цівкою влити сироп по стінці посуду. Потім додати швидкість і збивати до стійких пиков.
3. Перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою. Відсадити зефір на пергамент або силіконовий килимок. Залишити на стабілізацію на 12 часов.
4. Змішуємо цукрову пудру і какао порошок в пропорціях 1:1 З’єднуємо однакові зефірки між собою і добре мачає в суміш. Або просто посипаємо ополоники цукровою пудрою. Приємного апетиту!