Як зробити Кекс штоллен з пісочно дріжджового тіста рецепт простий в духовці. Не штоллен.. але хто про це дізнається ? Ідею такого нештоллена виношувала давно. Навіть намалювала в нотатках 😁 і кожен день думала над тестом. Хотіла саме пісочно дрождевое, і щоб дріжджі там не чувствовалис 🙈 І про чудо подруга (впевнена, знаєте про кого я) скидає рецепт з моєї голови 😁
Внесла свої поправки і отримала те що треба 👍 Смачний! Дуже! Дуже вершковий і крихкий. А аромати ..уууууу 🔥 Можна додати спеції для штоллен, якщо любите. Мені цілком достатньо апельсина, рома і сухофруктів. Дуже насичений смак, при цьому нічого не відволікає .. Думаю і тако варіант має місце бути 🥰
Внесла свої поправки і отримала те що треба 👍 Смачний! Дуже! Дуже вершковий і крихкий. А аромати ..уууууу 🔥 Можна додати спеції для штоллен, якщо любите. Мені цілком достатньо апельсина, рома і сухофруктів. Дуже насичений смак, при цьому нічого не відволікає .. Думаю і тако варіант має місце бути 🥰
Інгредієнти
Борошно 300 г
Масло вершкове 150 г
Цукор білий 100 г
Сіль 5 р
Дріжджі сухі 5 р
Яйце 1 шт
Яєчні жовтки 2 шт
Молоко 40 мл
Сік апельсина 40 мл
Цедра апельсина 1 ст. л
Сухофрукти 250 р
Мигдаль 50-70 р
Ром 50 мл
Вершкове масло 50 г
Цукрова пудра
Кекс штоллен з пісочно дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Сухофрукти нарізати і залити ромом на ніч. Холодне масло, сіль , цукор і борошно з’єднати і пробити в блендері в крихту. Додати яйце, жовтки, сік і цедру апельсина, молоко і дріжджі. Перемішати протягом 5 хвилин в однорідне тісто. Загорнути в пакет і на ніч прибрати в холодильник.
2. Розділити тісто на 15 шматків, підкотити. Кожен шматок розкотити в довгу смужку. По центру викласти цукати, і скрутити в рулет. Викласти заготовки один на одного в прямокутній формі, між шарами додати рубаний миндаль.
3. Накрити і залишити при кімнатної температури на 40-60 хвилин. Випікати в розігрітій 170С духовці 50-60 хвилин (перевірити щпажкой). Якщо верх сильно зарум’яниться, накрити пергаментом і піч до повної готовності. Дістати з духовки, остудити хвилин 5.
4. Змастити розтопленим маслом (50г) і посипати цукровою пудрою. Через десять хвилин повторити ще раз. Повністю остудити. Загорнути в пергамень, потім у фольгу і прибрати в холодильник на… скільки витримаєте. Ми пробували і на другий день, і на шостий і на десятий. Він був прекрасен.