Прекрасний спосіб утилізації перестиглих бананів. Кекс з бананами і фундуком
Інгредієнти
На діаметр 16 см:
Борошно пш. 250 р
Тростинний цукор 50 г
Вершкове масло ж. 82,5% 100 р
Розпушувач 3 р
Мелена кориця 1 ч. л.
Ванільний екстракт 1/2 ч. л
Банан 4 шт.
Яйце З 1 шт.
Фундук 75 г
Фундук просушити при 130-140 градусах близько 20 хвилин, відлущити плівку.
Кекс з бананами і фундуком покроковий рецепт
1. Цукор збити з маслом, додати яйце, ще раз збити. Два банана (160 г) пюрировать виделкою і з’єднати з масляно – яєчної сумішшю. Борошно з розпушувачем просеять.
2. Додати корицю. Сухі інгредієнти з’єднати з вологими. Добре перемішати, з’єднати з горіхами, додати ванільний екстракт. Кільце для випікання застелити фольгой.
3. Укласти решту банани по колу. Вилити тісто і випікати при 180 градусах 45-50 хвилин. Остудити, перевернути кекс.