Кекс з мигдалем, журавлиною і глазурю

Цей Кекс незрівнянний! Ніжний, повітряний, з ароматом мигдалю та легкою кислинкою журавлини. Приготуйте, обов’язково! Як зробити Кекс з мигдалем, журавлиною і глазур’ю рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Яйця – 4 шт
Цукор – 200 г
Масло вершкове – 200 г
Сметана – 3 ст. л.
Мигдаль – 75 г
Журавлина – 50 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Можна додати корицю або ваніль.

Глазур
Шоколад – 100 г
Вершки 33% – 50 мл

Кекс з мигдалем, журавлиною і глазур’ю покроковий рецепт

1. З’єднати яйця і цукор і трохи збити віночком. Додати м’яке масло, сметану, мигдаль ( не дуже дрібно подрібнений) та в’ялену клюкву.

2. Борошно з’єднати з розпушувачем і додати в тісто. Випікати в змащеній маслом формі, 45-50 інет при 170 градусах.

3. Глазур.
З’єднати і прогреюсь в сотейнику до розчинення шоколаду. Готовий кекс полити шоколадною глазурью.

Відео рецепт 👇