Як зробити смачний Класичний чізкейк з лимонним курдом рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Для коржа:
Печиво 200гр
Вершкове масло 80гр
Начинка:
Вершковий сир 600гр
Цукор-150г
Ванілін 10г
Вершки 33% 250г
3 яйця
Сік і цедра половинки лимона
Ягоди для прикраси
Для лимонного курда:
Інгредієнти:
Яйця 2 шт.
Цукор 150 г
Лимонний сік 100 мл
Лимонна цедра 1 лимона
Крохмаль кукурудзяний 5 р
Масло вершкове 100 г
Класичний чізкейк з лимонним курдом в духовці покроковий рецепт
1. Печиво подрібнюємо в блендері, потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову включаємо блендер на пару хвилин. Дно форми застеляємо пергаментним папером, висипаємо туди крихту і з допомогою склянки формуємо основу і високі бортики і ставимо у вже розігріту до 180 градусів духовку на 10-15минут.
2. В глибокій мисці з’єднуємо вершковий сир, цукор і ванілін, все ретельно перемішуємо і збиваємо з допомогою віночка( міксер не використовується, інакше чізкейк буде рихлим) до однорідного стану. По одному, продовжуючи перемішувати віночком, вводимо 3 яйця. Вливаємо вершки, сік і цедру половинки лимона і знову перемішуємо до однорідного стану. Акуратно перелити крем у форму до країв бортика коржа.
3. В духовку на деко ставимо ємність з водою, а нашу форму з чизкейом ставимо на решітку і випікаємо при температурі 160 градусів 1,5 години. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки! Скоринка повинна злегка покоричневеть. Готовий чізкейк дістаємо з духовки, даємо охолонути, потім ставимо в холодильник до повного охолодження (краще на ніч), і потім прикрашаємо ягодами, у мене голубика.
4. Для лимонного курда в сотейнику з’єднуємо яйця з цукром, додаємо лимонну цедру, лимонний сік, крохмаль і ставимо на вогонь добре помішуючи, до загустіння. У самому кінці додаємо вершкове масло, помішуємо до його повного розчинення і утворення однорідної маси, потім знімаємо з вогню , даємо охолонути і прибираємо в холодильник( краще накрити плівкою в контакт).
Відео рецепт 👇