Кращий львівський сирник в духовці

Як зробити смачний домашній кращий львівський сирник в духовці рецепт. Я ж казала, що люблю все сирне? 🙈 Ось цей товариш – це прям вогонь🔥 я можу одна з’їсти його і оком не моргнути, тому всім любителям сиру приготувати його ОБОВ’ЯЗКОВО!

Інгредієнти

500 гр. сиру (хорошого, не “мокрого”, не менше 9% жирності)
70 гр. цукру
12 гр. кукурудзяного крохмалю
60 гр. вершкового масла
3 яйця
20 гр. сметани
Цедра лимона (хоча б 1/4 лимона)
Ваніль в будь-якому вигляді
Добавки на ваш смак: ізюм, в’ялена вишня, журавлина, курага (можна попередньо замочити на 20-30 хв. в алкоголі)

Для декору 40-50 гр. шоколаду + 20 гр. вершкового масла.

Кращий львівський сирник в духовці покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Сир якщо не кремовою однорідної консистенції, то краще або протерти через сито, або пробити блендером. Додати до нього цукор, крохмаль, цедру, олію кімнатної температури, перемішати. По одному додати яйця, кожен раз перемешивая.
2. Додати сметану, ваніль, сухофрукти (якщо замочували, краще обваляти в борошні). Якщо у вас силіконова форма, то можна просто змастити її маслом, якщо металева, то можна застелити пергаментом (або застелити тільки дно, а боки змастити маслом). Вилити в неї тісто і запікати близько 40 минут.
3. По готовності вийняти з духовки, остудити, прибрати у формі в холодильник на пару годин. Потім вийняти з форми. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані, полити хаотично сирник, можна просто ложкою, можна перелити в кондитерський мішок. Я використовувала 2 виду шоколаду: темний і белый.