Як зробити крем-суп з моркви дієтичний рецепт простий – підійде не тільки тим хто дотримується післяопераційну дієту, але і тим, хто прагне до правильного харчування і вегетаріанцям. До всього іншого він красиво виглядає і його можна приготувати в будь-який час року.⠀
Інгредієнти
На 3-4 порції:⠀
⠀
🔸500 гр моркви⠀
🔸400 гр картоплі⠀
🔸3-5 см кореня імбиру (*)⠀
🔸1 цибуля порей (**)⠀
🔸750 мл води⠀
🔸петрушка свіжа (***)⠀
🔸сіль за смаком⠀
🔸лавровий лист⠀
🔸оливкова олія⠀
🔸2 ст. л. грецького йогурту (за бажанням)⠀
Крем-суп з моркви дієтичний покроковий рецепт
1. Моркву і картоплю очистити, порізати в довільній формі. ⠀ Цибуля порей (стебло) розрізати уздовж , звільнити від жорстких листя і нарізати.⠀ Корінь імбиру почистити за допомогою чайної ложки дрібно нашаткувати.⠀ Всі овочі покласти в каструлю, залити водою, додати сіль і лавровий лист.
2. Готувати ~ 25 хвилин, поки морква не стане м’якою.⠀ Коли овочі будуть готові зняти з вогню, частина овочевого бульйону злити, за допомогою заглибного блендера збити до однорідного стану.⠀ Додати грецький йогурт і розмішати.⠀ Суп розлити по тарілках, посипати дрібно порізаною зеленню, полити невеликою кількістю оливковою олією і відразу ж подати.⠀ ⠀ ⠀
3. (*) – для тих, хто не має проблем з ШКТ, то імбир раджу додати на останньому етапі, покласти в свіжому вигляді після пюрирования овочів, він додасть супу більш насичений смак і добре відтінятиме смак моркви.⠀
(**) – можна використовувати ріпчасту цибулю, але смак супу буде трохи іншим, так як цибуля порей набагато ніжніше, і навіть є якась насолода, в ньому відсутній гіркоту, яка притаманна репчатому луку.⠀
(***), можна покласти кориандр.⠀
(**) – можна використовувати ріпчасту цибулю, але смак супу буде трохи іншим, так як цибуля порей набагато ніжніше, і навіть є якась насолода, в ньому відсутній гіркоту, яка притаманна репчатому луку.⠀
(***), можна покласти кориандр.⠀