Курка з гранатом в духовці

Як смачно зробити Курка з гранатом в духовці простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. ГРАНАТОВА КУРКА

Інгредієнти

Курча для запікання – 1,7 кг
Мед – 3 ст. л.
Соус Наршараб – 2 ст. л.
Сік лимона – опціонально
Сіль – пару хороших пучок
Перець чорний мелений

Для внутрішнього маринаду:
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
Морква – 1/2 шт.
Гранат кисло-солодкий – 1 шт.
Чебрець 2-3 гілочки
Апельсин 1/2 шт.
Лимон 1/2 шт.

Курка з гранатом в духовці покроковий рецепт

1. Для верхнього маринаду: Змішуємо мед, сіль, перець, соус Наршараб, сік лимона. Для внутрішнього маринаду: Очищаємо від цедри цитрусові, нарізаємо часточками. (Цедру не викидаємо, з нею можна заварити смачний чай). Овочі очищаємо, нарізаємо. Курку всередині злегка присаливаем і фаршируємо, чергую цитрусові, овочі, зерна граната і гілочки чебрецю. ⠀
2. Підв’язуємо ніжки курки кулінарною ниткою, щоб вона тримала форму, зверху наносимо медово-гранатовий маринад, накриваємо харчовою плівкою і маринуємо від 2 до 12 годин. Замариновану курку кладемо у форму для випічки, прикриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 190°С ~ на 60 хвилин (в залежності від бажаної скоринки і потужності вашої духовки).
3. На останні 10 хвилин знімаємо фольгу, щоб утворилася супер скоринка. Звертаю увагу на те, що при випіканні цукру соусу можуть горіти, це нормально, тому обов’язково користуйтеся пергаментом або силіконовим килимком. Курка готова, якщо з неї витікає прозорий сік. Курку розбираємо порційно, внутрішній маринад викидаємо. Приємного апетиту!