Як смачно зробити Куряча грудка в томатному соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Соковита куряча грудка з швидким і дуже смачним соусом Так, звичайно дуже шкода, що мама не попереджала, що найстрашніше – це придумати що приготувати сьогодні. Тому зберігаємо ще одну класну і швидку ідею!
Інгредієнти
•500-600 грам курячої грудки
•1,5 -2 болгарського перцю
•2 столові ложки рослинного масла
•1 столова ложка вершкового масла
•1 столова ложка томатної пасти
•1 цибулина
•1 зубчик часнику
•200 грам томатів (можна взяти вже готове томатне пюре/нарізні томати)
•200 грам води
•150 грам вершків 20-33%
•1 чайна ложка солі
•1 чайна ложка часникового порошку
•0,5 чайної ложки чорного перцю
•1 чайна ложка копченої паприки
Куряча грудка в томатному соусі на сковороді покроковий рецепт
1. Курячу грудку розрізати вздовж на стейки, обваляти в спеціях (у мене були сіль, перець, паприка і часниковий порошок), з двох сторін. Розігріти сковорідку, трохи змастити рослинним маслом. Обсмажити курячу грудку по 2-3 хвилини з кожного боку на сильному вогні і 2 хвилини на повільному вогні під кришкою. Готову курку прибрати зі сковороды.
2. Цибулю і часник нарізати на дрібні кубики. Перець очистити і нарізати соломкою. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити нарізану цибулю і часник, додати томатну пасту і продовжувати смажити. Додати нарізаний болгарський перець і обсмажити 2 хвилини. Додати нарізані томати, воду, вершки, спеції і довести до кипіння. Повернути курку в соус, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 15-20 минут.
3. Якщо соус виходить густий – додати більше води, якщо дуже рідкий, то можна розвести 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю в 3 столових ложках води і додати в соус. Підвіс з гарніром, насолоджуємося і ставимо + в коментарях за відмінну ідею для якогось там прийому пищи.
Відео рецепт 👇