Перловка з мясом у горщику

Як смачно зробити Перловка з м’ясом у горщику простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Багато хто не люблять перлову крупу, або просто не знають, як смачно її приготувати. Пропоную вам варіант смачної перлової каші з м’ясом в глиняному горщику. У мене один великий горщик, ви можете приготувати в маленьких. М’ясо беріть, яку ви любите більше. У мене сьогодні була свиняча вирізка.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 118/6/4/16

Перловка – 300 г
М’ясо(у мене свиняча вирізка) – 400г
Цибуля – 1 шт(велика)
Морква – 1 шт(велика)
Часник – 3 зубчики
Раст.олія для смаження – 1 ст. л
Вершкове масло – 30 г
Сіль, перець – за смаком
Лавровий лист – 2 шт
Вода

Перловка з м’ясом у горщику покроковий рецепт

1. Перловку добре промити і замочити в холодній воді на кілька годин, краще на ніч. Чим довше вона у вас буде замачиваться, тим швидше приготується. У мене стояла ніч холодильнике.

2. Цибулину дрібно нарізати, моркву нарізати довільно, порубати часник і обсмажити все разом на рослинному маслі до золотистого кольору. На дно горщику(або горщиків, якщо у вас маленькі) викласти обсмажені цибулю, моркву і часник. Трохи посолити. У тій же сковороді обсмажити шматочки м’яса, масло я вже не добавляла.
3. Наступним шаром у горщик покласти м’ясо. Посолити, за бажанням поперчити. Далі, з перловки злити рідину і ще раз промити. Викласти крупу в горщик. Посолить.

4. Зверху покласти вершкове масло і лавровий лист. Залити гарячою водою на 2 см вище перловки. Накрити горщик кришкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 час.

5. Залежить від того, скільки часу ви замочували перловку. У мене вона була готова через 50 хвилин. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇