Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель

Я ДУЖЕ люблю італійську кухню. Якось навіть хотіла піти на курси з італійським стравам🙌😃, але курси по тортам перемогли😅 і я знайшла себе там😊. А ось Італію я вивчаю за книгами, яких у мене досить! Як зробити Домашню лазанью з фаршем і соусом бешамель рецепт простий.

Інгредієнти

500 р. фаршу
700 мл. молока
50 р. вершкового масла
30 р. борошна
Щіпка мускатного горіха
1 цибулина
1 маленька морква
5 ст. ложок червоного сухого вина (можна без нього)
200г сиру
4 ст. ложки консервованих томатів
2 ст. ложки оливи. масла.

Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель покроковий рецепт

1. Для соусу бешамель: У сотейнику розтопити масло вершкове 40 р. додати борошно і смажити хвилинку. Влити молоко.всипати дрібку мускатного горіха. Помішувати постійно поки маса не почне густіти. Вимкнути. Якщо є грудочки , процідити через сито! Нарізати цибулю дрібно, моркву потерти на терке.
2. Розтопити вершкове масло 10 р. влити в нього оливкову олію і обсмажити овочі до золотистого кольору. Потім додати фарш, злегка обсмажити. Влити червоне вино і томати. Щедро посолити і поперчити. Залишити нудитися на повільному вогні близько 45-60 минут.
3. Через 20 хвилин влити 4 ст. ложки молока. У вогнетривку форму шарами викласти макаронне тісто для лазаньї, м’ясо, сир, соус. Повторювати поки не закінчаться всі інгредієнти. В кінці полити соусом і присипати сиром. Духовка розігріта на 200 градусів., випікати 20 хвилин. Приємного апетиту!