Квас з квіток бузини на 10 літрів

Домашній Квас з квіток бузини на 10 літрів простий рецепт приготування. Ніколи раніше я не могла уявити, що з квіток бузини можна приготувати настільки смачний квас. Причому для рецепта потрібно мінімум продуктів, а ще немає ніяких заморочок – готується швидко і легко, навіть воду кип’ятити не треба. Так як я готувала бузинных квас вперше, вирішила провести експеримент і поставила закваску в двох варіантах.

Інгредієнти

лимонна кислота – 25 г (3 ч. л. з гіркою)
суцвіття бузини – 10-15 шт
цукор – 0,8 – 1 кг
вода – 10 літрів.
пластикові пляшки для карбонізації і зберігання квасу

Квас з квіток бузини на 10 літрів покроковий рецепт

1. Щоб приготувати напій нам знадобляться квітки білої бузини. Важливо, для приготування квасу їх не потрібно мити, інакше змиєте натуральні дріжджі, які перебувають на рослині і квас не провчиться. Тому потрібно збирати суцвіття в чистих зонах подалі від доріг і шкідливого виробництва. Бузину перебираємо, відбраковуємо некондицію і листочки. Також якщо ви робите квас з квіток бузини, яка вже давно цвіте, обов’язково ретельно огляньте суцвіття на предмет утворення зав’язі, так як зелені отруйні ягоди бузини, їх ні в якому разі не можна використовувати в цьому рецепте.

2. Отже, приступимо до приготування, але для початку пропоную вам підписатися на канал, тому ми не загубимося увазі поставити лайк цього відео, цим ви підтримаєте канал, за що вам окреме спасибі! В першу каструлю, я налила холодну воду зі свердловини, у другій воду злегка нагріла. Розчинила рівну кількість цукру, поклала суцвіття бузини. В першу каструлю додала лимонну кислоти – цей момент не вдалося відзняти на відео, камера дала збій, але вона там є повірте, у другу додала порізаний лимон і родзинки. Родзинки додала для підстраховки на випадок, якщо все ж природних дріжджів виявиться недостатньо – все перемешала.

3. Далі потрібно накрити майбутній квас марлею або відрізу тюлю і залишити для бродіння на добу. Температура в приміщенні не повинна падати нижче 18 градусів, але занадто жарко, це теж не добре. Мій квас стояв у кімнаті, де на той момент вдень було 23 градуси. Ось такий результат у мене вийшов після доби, точніше пройшло трохи більше 30 годин, але це не настільки суттєво. Проціджуємо складу. І розливаємо по пляшках для карбонізації. Зверніть увагу, що я заповнила пляшки на 75-80% їх обсягу, далі сплюснула їх, максимально випустивши повітря і закривши крышкой.

4. Цим кроком, ми зарезервували місце, виділяється в процесі карбонізації вуглекислого газу. А ще так менше шансів, що пляшку роздує. Як ви вже зрозуміли, квас з лимоном і родзинками я розлила в прозорі пляшки, а той, що на лимонній кислоті в тоновані. Крім квасу, з бузини я готую вино, яке іноді шампанизируется – ну дуже смачно і знову-таки корисно. Посилання на цей ролик зараз на екрані. Все, прибираємо квас в льох або інше прохолодне місце. Краще розмістити пляшки горизонтально.

5. Оптимальна температура для карбонізації квіткового квасу від 12 до 16 градусів. Забуваємо за напій на 5-7 днів. Дивіться, що у мене вийшло. Тоновані пляшки з квасом з бузини, лимонної кислоти, цукру і холодної води роздулися, це означатиме що зброджування квасу пройшло успішно, а ось друга партія залишилася в незмінному вигляді, більше того, у них з’явилася цвіль – так чому так сталося незрозуміло. А головне, що цей рецепт я пробувала готувати в минулому році – склад не спрацював і запліснявів на етапі первинного брожения.
6. Мабуть, все ж невдалий рецепт! Хочу додати, що якщо ви помітили, що пляшки з квасом роздуло раніше часу, все одно дайте достояти квасу до зазначеного часу, тобто мінімум 5 днів. При описаних вище умовах це оптимальний час для того, щоб отримати помірно газований, освіжаючий і підбадьорливий, а головне натуральний і корисний напій – бузинний квас.

7. А якщо ви хочете щоб він став більш газованим, дайте йому постояти в погребі ще 2 дні, а потім відкривайте і насолоджуйтеся смаком. Зберігати такий квас можна в холодильнику. Пишуть, що так він може зберігатися місяць і більше, але я поки не пробувала. Приберу одну пляшку в холодильник і спробую забути про неї на месяц.