Киндзмари риба в маринаді по-грузинськи

Як смачно зробити Киндзмари риба в маринаді по-грузинськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні пропоную вам одне дуже смачне блюдо грузинської кухні, «риби в маринаді». Це блюдо називається «Тевзі киндзмарши».
Тевзі — це риба по-грузинськи, а «киндзмари» — це назва маринаду, яке складається з двох слів «киндзі» — це кінза і «дзмари» — це оцет. Взагалі в грузинській кухні дуже часто використовується оцет, але тільки винний і найчастіше білий. Традиційно це блюдо готують з сома, але підійде будь-яка жирна риба.

Інгредієнти

Сом
Кріп
Петрушка
Сік половини лимона
Приправа для риб
Рослинна олія
Аджика

Соус
винний оцет 4 ст/л
бульйон рибний (якщо варили, якщо ні, то звичайна вода 150 мл
кінза свіжа 1 пучок
часник 3 зубчики
цибуля ріпчаста дрібний (я не додавала)
Чорний перець
сіль за смаком
перець червоний пластівцями або гострий червоний перець
Волоські горіхи 2-3 ст/л(можна не додавати, але з горішками смачніше виходить)
Рослинна олія 3-4 ст/л (якщо бульйон, не додавайте масло)

Киндзмари риба в маринаді по-грузинськи покроковий рецепт

1. Кінзу і часник порубати, додати перець, оцет , горіхи, олію і воду або бульйон, все добре перемішати. Аджику, масло, сік лимона приправи перемішати до однорідності, змащуємо на рибку, яка вже попередньо посолили.
2. Робимо надрізи, всередині рибу кладемо петрушку, кінзу, лимон і відправляємо в духовку при 200 градусів до готовності. Взагалі Для риби це не тільки маринад, але і соус, так як можна подавати рибу, злегка поливаючи соусом, а потім вмочати в него.

3. Рибці потрібно дати, обов’язково настоятися добу, тоді вона виходить дуже ароматною. Але, так як я не варила, а готувала в духовці підвалу відразу з соусом, виходить нереально смачно, обов’язково пробуйте.

Відео рецепт 👇