Лавандовий заварний крем для торта і еклерів

Лавандовий заварний крем для торта і еклерів простий рецепт.

Інгредієнти

Молоко 125гр
Лаванда суха 0,5 ч. л.
Чай матчу (блакитний) До бажаного кольору
Цукор 30гр
Жовток 1
Кукурудзяний крохмаль 5г
Борошно 5г
Вершкове масло 40гр

Лавандовий заварний крем для торта і еклерів покроковий рецепт

1. 1. У сотейнику об’єднати молоко з сухою лавандою, поставити на вогонь, довести до кипіння.
2. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 15 хвилин.
3. Процідити, довести кількість молока знову до 125гр.
2. 4. У сотейнику об’єднати цукор, кукурудзи, п. крохмаль, борошно, чай. Перемішати.
5. Додати жовток і молоко, поставити на вогонь і проварити до загустіння. Маса вийде дуже густа. Це нормально!
6. Остудити до кімн. температуры.
3. 7. М’яке злив. масло збити до білого кольору.
8. Додати зав. основу і перемішати.
9. Готовий крем перекласти в кондит. мешок.