Домашнє Лечо з болгарського перцю, помідорів і часником на зиму в банках простий рецепт.
Інгредієнти
– помідори 2,5 кг
– болгарський перець 2 кг
– перець гострий 1 шт
– цибуля ріпчаста 500 г
– морква 400 г
– масло для смаження
– сіль 1,5 ст. л
– цукор 4 ст. л
– перець горошком 10 шт
– лавровий лист 2 шт
– зелень пучок
– часник 100 г
– оцет 9% 1 ст. л
Лечо з болгарського перцю, помідорів і часником на зиму в банках покроковий рецепт
1. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву брусочками. Смажимо на олії до злегка золотистого кольору. Помідори нарізаємо на четвертинки, видаляємо плодоніжки, а з гострого перцю видаляємо кісточки і подрібнюємо разом з помідорами в блендері або в мясорубке.
2. Потім переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, а в цей час наріжемо болгарський перець. Варимо томати 20 хвилин з моменту закипання, потім додаємо сіль, цукор, лавровий лист, болгарський перець, пасеровані цибулю і морковь.
3. Продовжуємо варити ще хвилин 20. Потім додаємо нарізану свіжу зелень, подрібнений часник, оцет, все ще раз перемішуємо і варимо 5-7 хвилин. Банки і кришки стерилізуємо зручним для вас способом.
4. Гаряче лечо розливаємо по банках і відразу ж закатуємо. Закутуємо в рушник до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці. Всім приємного апетиту!
Відео рецепт 👇