Ледачий торт наполеон з мандариновим джемом

Як зробити лінивий торт наполеон з мандариновим джемом рецепт простий 🍊 Повітряні коржі… ніжний заварний крем… мандариновий джем… ну ідеальний зимовий тортик🥰 Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо😘

Інгредієнти

(діаметр 20 см; вага ~ 2,1 кг):

Для крему:
✅ 3 яйця
✅ 300 г цукру
✅ 10 г ванільного цукру
✅ щіпка солі
✅ 75 г борошна
✅ 750 мл молока
✅ 75 г вершкового масла

Для мандаринового джему:
✅ 300 г очищених мандарин
✅ 30 г цукру
✅ 1 ч. л. лимонного соку
✅ 30 г кукурудзяного крохмалю
✅ барвник за бажанням

Для коржів:
✅ ~ 1 кг листкового тіста

Ледачий торт наполеон з мандариновим джемом покроковий рецепт

1. Крем: З’єднуємо яйця, 150 г цукру і сіль. Додаємо борошно і перемішуємо. У сотейнику з’єднуємо молоко, 150 г цукру, ванільний цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко в яєчну суміш. Переливаємо знову в сотейник і варимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою в контакт (так, щоб плівка стикалася з поверхнею крему) і даємо повністю охолонути. ⠀
2. Мандариновий джем: Очищені мандарини пробиваємо блендером і виймаємо плівки. Додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загустіння. Повністю охолодити. ⠀

3. Коржі: Розморожуємо і розкачуємо листкове тісто. Вирізаємо 4 кола діаметром 20 см і наколюємо виделкою. Випікаємо разом з обрізками в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Після охолодження кожен корж ділимо на 2 частини, а обрізки подрібнюємо в блендері. ⠀

4. Збираємо тортик за принципом: корж 👉🏼 крем 👉🏼 корж 👉🏼 крем 👉🏼 мандариновий джем і т.д.

5. Прибираємо просочуватися в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч!

Відео рецепт 👇