Леопардовий хрусткий хліб

Ох, і давно я хотіла його спробувати приготувати. Як зробити Леопардовий хрусткий хліб рецепт простий в духовці. І ось минуло трохи більше року і він у мене на столі. Леопардовий (іноді можна зустріти назву тигровий) батон. Ці чудові рум’яні скоринки так спокусливо виглядають! І так хрумтять, коли відрізаєш шматочок 😍. Якщо любите смачні батони, то готуйте неодмінно, тим більше, що він на дріжджах! Я хоч і не люблю, але іноді печу, тому що любить чоловік і молодша донька.

Інгредієнти

Опара
35 г борошна
15 г води
0,5 г свіжих дріжджів

Тісто
вся опара
300 г борошна
165 г молока
1,5 г свіжих дріжджів
15 г цукру
8 г солі
20 г вершкового масла

Для глазурі:
40 г рисового борошна
40 г води
3 г рослинного масла
5 г цукру
1 г солі
0,5 г сухих дріжджів.

Леопардовий хрусткий хліб покроковий рецепт

1. Опара.
Все змішати і залишити на 2 години до збільшення вдвое.
2. Тісто.
Змішати борошно, опару і інші інгредієнти, крім вершкового масла. Замісити тісто, в кінці вмішати вершкове масло. Тісто буде досить щільним, але м’яким. Залишити на бродіння на 2-3 години. Через 1год 20 хвилин зробити одну обминку.
3. Для глазурі.
Змішати і залишити на 15-30 хвилин. Сформувати батон та отавить на расстойку на 1 годину, перед випічкою густо покрити глазур’ю. Випікати при температурі 200 градусів до золотистого кольору. Під час випікання скоринка красиво растрескивается.