Лепиздорики сирники в сметанною заливці в духовці простий рецепт. Зробила вам, друзі, для вашої зручності в форматі довгого відео.Ви можете в будь-якому місці натиснути на паузу або перемотування назад і вперед 🙌 ⠀ Лепиздорики -це дуже смачний десерт! Назва дуже смішне, але спробувавши раз, ви зрозумієте як це смачно.
До речі, назву від фрази «Ліпити здорово» 😉👌 ⠀ Найніжніші ванільні сирнички в нежнейшем сметанному крем! У мене вчора старший дитина, який до цього сирники не їв від слова зовсім з’їв з одним під форми і на ранок попросив 😄 ⠀ Це реально райське задоволення, тепер сирники я завжди буду готувати тільки так 😋🔥
До речі, назву від фрази «Ліпити здорово» 😉👌 ⠀ Найніжніші ванільні сирнички в нежнейшем сметанному крем! У мене вчора старший дитина, який до цього сирники не їв від слова зовсім з’їв з одним під форми і на ранок попросив 😄 ⠀ Це реально райське задоволення, тепер сирники я завжди буду готувати тільки так 😋🔥
Інгредієнти
Для сирників:
500 г сиру 9%
2 -3 ст л цукру або за смаком
Щіпка ванільного цукру
2 ст л з гіркою борошна
1 яйце
Щіпка солі
⠀
Для смаження:
30 г вершкового масла
рослинна олія
⠀
Для сметанною заливки:
400 мл сметани 15-20%
2 год л молока
Щіпка ваніліну
2 жовтки
2 год л борошна
2 ст л цукру або за смаком
Лепиздорики сирники в сметанною заливці в духовці покроковий рецепт
1. Обов’язково для легкості сирного тіста сир перетріть через сито, блендер для подрібнення не підійде. ⠀ До сиру додати всі інгредієнти для сирників і перемішати в однорідну масу, залишити на столі на 10-15 хвилин. ⠀ Готуємо сметанний крем.
2. В каструльці змішати всі інгредієнти для крему, перемішати і на вогні, постійно помішуючи, підігріти крем до теплого стану, до 70 С. Маса буде рідині і легше лягає на сирники при випіканні. ⠀ Далі з Сирної маси ліпимо сырники.
3. У мене по 70 гр. масу для сирника добре відбити в руках, як на котлети, сформувати кульки, обваляти в борошні, викласти на стіл, присипаний борошном і з допомогою гуртки сформувати ідеальний сирник, всі сирники викласти на дошку, застелену харчовою плівкою і присипану борошном. ⠀
4. На сковорідку викласти вершкове масло і налити олію, підігріти і смажити сирники з двох сторін до рум’яної скоринки, можна не доводити до готовності. ⠀
5. Сирники викласти у форму для запікання, викласти зверху теплий сметанний крем, розрівняти і відправити в заздалегідь розігріту до 190 ° С духовку на 20 -25 хвилин до легкої рум’яної скоринки сверху.
Відео рецепт 👇