Як зробити Ледачі голубці з капусти і фаршу рецепт простий. Не знаю чому це блюдо отримало таку назву. Адже готується за часом він ні трохи не менше звичайних голубців. Але однозначно можу сказати, що «Ліниві голубці» виходять дуже смачними і їх варто готувати.
Інгредієнти
– Фарш свинина/яловичина 500 гр;
– Капуста білоголова 300 гр;
– Цибуля ріпчаста 1 шт (160гр);
– Морква 1 шт (160 гр);
– Часник 3 зубчики;
– Яйце 1 шт;
– Сіль;
– Чорний мелений перець;
– Рис 120 гр. (відварений).
Соус:
– Томати у власному соку 350 гр;
– Часник 3-4 зубчики;
– Сіль;
– Чорний мелений перець.
Ліниві голубці з капусти і фаршу покроковий рецепт
1. Промити рис. Як тільки вода закипить, кладемо в неї рис, солимо і варимо 8 хвилин. Зливаємо воду, даємо охолонути. Капусту тонко шаткуємо і дрібно нарізаємо. Тушкуємо дрібно нарізану цибулю, видавлений через прес часник і натерту на дрібній тертці моркву, 3 ст. л засмажки відкладаємо в окрему піалу (за бажанням) для соуса.
2. До овочів в сковороду кладемо капусту, підливаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні 15 хвилин під закритою кришкою. Іноді помішуємо. За необхідності по трохи підливаємо воду, щоб капуста не підгоріла. Даємо охолонути. У фарш додаємо яйце і рис, овочі, солимо і перчимо за смаком. Томати (без шкірки) у власному соку подрібнюємо в блендері з чесноком.
3. Трохи солимо і перчимо. У форму вливаємо 1/3 соусу і відкладеної заздалегідь засмажку. Формуємо голубці добре відбиваючи рука об руку. Укладаємо в форму і заливаємо соусом, що залишився. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 минут.
4. Посипаємо зеленню і подаємо до столу зі сметаною. Будь гарнір до цього блюда буде доречний: картопляне, горохове пюре….. Легкий овочевий салат ідеально доповнить цю страву. Готуйте з удовольствием.
Відео рецепт 👇