Лимонно макова сирна паска

Як зробити Лимонно макову сирну паску рецепт простий.

Інгредієнти

-480 гр сиру
-45 гр вершкового масла
-170 мл вершків 33-35%
-85 гр цукру
-цедра одного лимона
-100 гр яєць
-ваніль (за смаком)
-жовтий барвник(за бажанням)

-40 гр маку
-40 гр цукру
-100-120 мл води

Лимонно макова сирна паска покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднати мак, цукор і воду і на середньому вогні довести до кипіння, помішуючи, потім зменшити газ на мінімум і уварити до майже повного випаровування рідини. Маса повинна вийти густою, але не перетворитися в льодяник, і не підгоріти. Має трохи розтікатися. Остудити. Зварити заварний крем з вершків, яєць і цукру (85 гр).
2. Остудити і додати ваніль. До заварному крему додати сир, масло кімнатної температури і пробити все блендером до отримання ніжної кремової, однорідної консистенції. Готову масу розділити на 2 частини. В одну частину додати макову суміш, і добре пробити блендером, а в іншу частину додати цедру лимона і барвник (за бажанням).
3. Застелити форму (пасочницу)вологою марлею в два шари, і поставити форму на тарілку з рівним дном, викласти боки і дно лимонної масою, роблячи як би стаканчик. Трохи маси залишити для донышка.
4. В центр (в середину)викласти макову масу, і закрити лимонної, добре розрівняти мокрим ножем або мастихіном. Закрити денце краями марлі і покласти зверху вантаж і прибрати в холодильник на 10-12 годин для стабілізації (щоб вийшла зайва рідина).