Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці

Дуже смачний, обов’язково зберігайте рецепт. Як зробити смачний домашній Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

(на форму D22см):

Тісто:
Борошно – 250г
Розпушувач – ½ ч. л.
Холодну злив.масло – 125г
Цукор – 70г
Яйце (з холодильника) – 1шт

Начинка:
Яйця – 4шт
Цукор – 110г
Ванільний цукор – 2 ч. л.
Борошно – 1 ст. л.
Цедра лимона – 1 ч. л.
Сметана (20%) – 450г

Вишневий конфітюр:
Заморожена вишня – 400г
Цукор – 70г
Кукурудзяний крохмаль – 18г

Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці покроковий рецепт

1. Змішати борошно, розпушувач. Додати добре охолоджене масло і розтерти в крихту. Додати цукор, яйце, швидко зібрати тісто в кулю, довго не вимішувати. Тісто має вийти в міру крутим і не липким. Якщо липку, додайте трохи борошна, якщо сильно кришитися, трохи холодної воды.

2. На папері для випічки розкачати тісто в пласт. Перенести у форму, розподілити, сформувати високі бортики. Прибрати в холодильник на 30 хв. Відправити випікатися на 15 хв при 190° Для начинки з’єднати яйця з цукром, ваніллю, збити віночком. Додати борошно, перемешать.

3. Додати сметану, цедру лимона і перемішати до однорідності. Вилити заливку на подпеченную основу і випікати 45 хв при 170° Готовий пиріг повністю остудити при кімнатній температурі. Поки він остуджується, готуємо вишневий конфітюр. Вишню пересипати в сотейник і відправити на середній огонь.

4. Цукор і крохмаль добре перемішати. Як вишня прогріється всипати цукор з крохмалем і добре перемішати. Варити до загустіння, постійно помішуючи, зняти з вогню і остудити. Розподілити вишню на основу пирога і готово!

Відео рецепт 👇