Брязкальця льодяники з ізомальт для торта як зробити

Брязкальця льодяники з ізомальт для торта як зробити в домашніх умовах рецепт простий матер клас! Для брязкалець нам знадобляться силіконові формочки і палички для морозива, в кінці відео я покажу вам, як можна зробити цукерку без форми, як правило такі льодяники робляться з ізомальт, ну можна робити звичайну цукрову карамель, єдина відмінність буде в тому що цукрова карамель все-таки буде мати жовтуватий колір і зовнішній вигляд льодяників буде від цього сильно програвати.

Інгредієнти

ФОРМИ ДЛЯ ЛЬОДЯНИКІВ-БРЯЗКАЛЕЦЬ
ІЗОМАЛЬТ
ПАЛИЧКИ ДЛЯ МОРОЗИВА
ПОСИПАННЯ
БАРВНИКИ

Брязкальця льодяники з ізомальт для торта як зробити покроковий рецепт

1. В сотейник з товстим дном і ставимо його на невеликий вогонь чекаємо поки ізомальт повністю розтопиться при цьому можна його злегка помішувати якщо кількість з-за мальта велике то можна топити його в кілька етапів тепер доводимо карамель до температури 180 4 градуси потім вибираємо спліт і і залишаємо щоб сироп заспокоївся і пішли бульбашки тим часом вставляємо палички для морозива і обов’язково з карамеллю працюєте тільки в рукавичках.

Так як дуже гаряча як тільки вийшли всі бульбашки відразу ж заливаємо карамель повинна бути дуже текуча тоді льодяники вийти рівні і красиві якщо карамель загусла знову ставимо на невеликий вогонь і доводимо до рідкого стану знову кип’ятіть і не потрібно за бажанням задню кришечку льодяника можна підфарбувати якщо хочете, щоб воно було не прозора матова то разом з барвником додаємо діоксид титану добре перемішуємо і так само заливаємо форму хвилин через 5-10 льодяники можна вже доставать.

2. З формочками дуже легко працювати і льодяники виходять максимально акуратні і красиві поки на внутрішні поверхні яка прилягала до силіконом багато пухирів але ми їх потім беремо і льодяники будуть повністю прозорі форма я купувала в магазині бейкер стартом їх величезний вибір і кожен знайде собі до смаку отже для того щоб прибрати бульбашки нам знадобиться пальник.

Вогонь робимо самий мінімальний і дуже акуратно, щоб не розплавити деталі намагаємося пройти під поверхні льодяника льодяники відразу стануть помітно прозоріше після того як пройшлися по них пальником і даємо леденцу знову застигнути і потім вже на заповнюємо красивими посипками тепер прибираємо бульбашки зі другій половинці і відразу ж закриваємо льодяник під час приготування льодяників вологість у приміщенні повинна бути максимально низкой.

3. І після того, як ви приготували бажано відразу запакувати їх в індивідуальні пакетики і тепер давайте спробуємо зробити льодяники взагалі без всяких форм і також топимо ізомальт або робимо цукрову карамель даємо їй трохи охолонути приблизно до 130 140 градусів і потім ложкою відливаємо на силіконовий килимок в один льодяник вставляємо паличку а другий залишаємо без неї тепер робимо бортик по діаметру льодяника.

Після того як карамель трохи гостріше ти і форму, можна редагувати за допомогою ножа приміряємо деталі і так само склеюємо їх за допомогою пальника даємо охолонути посипаємо посипання і зверху накриваємо кришкою виходить ось такий льодяник але виглядає звичайно він не дуже акуратно льодяники іншого форма буде зробити ще складніше тому якщо ви часто прикрашаєте тортики або працюєте на замовлення то все-таки краще звичайно купити готову форму і насолоджуватися ідеальними леденцами.