Як зробити смачний лимонний чізкейк з маком з печивом рецепт. Прогноз погоди говорить нам про те, що у вихідні нарешті стане прохолодніше і можна буде щосили користуватися духовкою. Тому поспішаю поділитися з вами рецептом ось цього чізкейку. Маку можете покласти більше або прибрати зовсім, якщо не любите його.
Інгредієнти
на форму діаметром 18 см
Для основи:
200 г сухого пісочного печива
50 г вершкового масла 82,5%
Для чізкейку:
300 г кисломолочного сиру без добавок
60 г цукор
100 г вершків 33%
150 г сметани 20%
2 яйця
1 жовток
цедра 1/2 лимона
70 мл лікеру Limoncello
2 ст. ложки кондитерського маку
Свіжа лохина для прикраси
Лимонний чізкейк з маком з печивом покроковий рецепт
1. Металеве кільце діаметром 18 см встановити на деко, застелене силіконовим килимком. Для основи пісочне печиво перемолоти блендером в крихту. Масло розтопити. Змішати крихту і розтоплене вершкове масло. Отриману масу рівним шаром викласти в кільце, спочатку на дно, потім на борту, добре утрамбувати. Прибрати в морозильну камеру на 30 хвилин. Після заморозки, помістити форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 10-15 хвилин. Вийняти з духовки, остудить.
2. Для чізкейку всі інгредієнти необхідно дістати з холодильника за годину, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Натерту цедру половини лимона змішати з сирним сиром. У міксері насадкою «лопатка» змішати сирний сир, сметану, вершки, цукор. Потім по одному додати яйця, потім жовток. Добре перемешать.
3. Додати лікер і мак, перемішати до об’єднання. Готову масу вилити в кільце на піщану основу. Випікати в духовці при температурі 100-110 градусів протягом 1,5-2 годин. У готового чізкейку краю стануть стабільними, а серединка буде трохи злегка тремтіти. Дати охолонути чізкейк в духовці. Після цього помістити в холодильник на ніч для стабілізації. Прикрасити свіжою лохиною. Приємного апетиту!