Як зробити Лимонний джем домашній рецепт простий. ⠀ Смачний, корисний і такий зимовий! Його навіть можна не обробляти термічно, але просто лимони з цукром зберігаються менше. ⠀ Взагалі я хотіла так залишити. Дала дітям спробувати, їм дуже сподобалося. Але поки знімала, випадково перекинула банку 😆 Півбанки вилилося на фон і гілки нобилиса – не могла це не увічнити – дивіться фото в каруселі 😅 Довелося потім відмивати все і заново збирати композицію. А лимони з цукром все-таки трохи проварити. ⠀ Зате тепер п’ю чай і насолоджуюся. Цукру поклала менше, ніж зазвичай радять. І шкірку видаляти не стала – у мене лимони з тонкою білою прошарком, гіркоти вона дає зовсім не багато, все в міру. Зате натурально і корисніше так ☺️
Інгредієнти
🍋 Лимони з тонкою шкіркою ~ 500 г (у мене 4,5 шт.)
Цукор – 300 г
Вода – 50 мл
Лимонний джем домашній покроковий рецепт
1. Лимони помити добре з содою, швидко обшпарити окропом – я поклала в миску, полила окропом, потримала кілька секунд, злила окріп. Розрізати на дольки вздовж, видалити кісточки. Кожну часточку нарізати на частини. Подрібнити підготовлені лимони в блендере.
2. Засипати цукром, дати постояти 10 хвилин. Перемішати. Перекласти лимони з цукром в каструлю, додати води, перемішати. Довести до кипіння на середньому вогні, перемішати і варити 10 хвилин після закипания.
3. Остудити. Зверніть увагу: при охолодженні джем загусне. Я не консервую на зиму – для цього тут мало цукру. Просто покласти в чисті сухі банки і зберігати в холодильнику приблизно месяц.