Лимонний кекс з маком та повидлом

Лимонна випічка входить в топ найбільш яскравих смаків. Ви любите лимонні десерти, признавайтесь?! 🍋🌿 Ділюся з вами простим рецептом лимонного кексу. Як зробити Лимонний кекс з маком та повидлом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

(тісто):
🔸 270 г пшеничного борошна,
🔸 200 г вершкового масла,
🔸 170 г цукру,
🔸 4 яйця,
🔸 2 ст. л. маку,
🔸 2 лимона,
🔸 1 ч. л. розпушувача,
🔸 1/2 ч. л. куркуми,
🔸 1/3 ч. л. соди,
🔸 сіль.

(помадка):
🔸 100 г лимонного соку,
🔸 50 г вершкового масла,
🔸 50 г цукру,
🔸 1-2 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Лимонний кекс з маком та повидлом покроковий рецепт

1. Вершкове масло і яйця заздалегідь дістаємо з холодильника. Лимони промиваємо, знімаємо з них цедру. У сотейник вичавлюємо сік і відставляємо в сторону. У чаші міксера з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль. Збиваємо. Поступово додаємо яйця, цедру і 1 ст. л. лимонного соку з сотейника. Перемішуємо. У борошно додаємо куркуму, розпушувач і соду. Просіваємо. Вводимо частинами в яєчно-масляну смесь.

2. Додаємо кондитерський мак. Його можна попередньо заварити і остудити, а можна додати сухим. Форму для випічки простилаем пергаментом. Я використовую хлібну форму Л11 і готую подвійну порцію для трьох кексів. Тісто викладаємо у форму, разравниваем.
3. Випікаємо кекс в заздалегідь розігрітій духовці до готовності (сухої палички). Час і температура випікання залежить від особливостей вашої духовки. Я печу 40 хв. при 180 градусах. ⠀(помадка): Лимонний сік в сотейнику зважуємо, доливаємо води до отримання 100 р. Додаємо цукор і вершкове масло, відправляємо на плиту.

4. Масло повинно розтопитися, а цукор розтанути. Сюди ж для кольору можна додати куркуму (на фото помадка без неї). Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Вливаємо в гарячу масу, ретельно перемішуємо. Уварюють до загусання. Майте на увазі, що при охолодженні помадка стане значно густіше. Готовий кекс виймаємо з форми, охолодити, поливаємо помадкой.