Як зробити Лимонний кекс з мигдальною і рисовим борошном рецепт простий в духовці. Все частіше ви просите більше рецептів БЕЗ ЛАКТОЗИ і ГЛЮТЕНУ. Хочеться, щоб вони були дійсно смачними і перевіреними! Чесно скажу, що я на ходу придумала цей рецепт, але кекс вийшов дуже смачним, ароматним, вологим всередині і з хрусткою, як пісочне печиво скоринкою зовні🤤 Вершки потрібні саме густі. У даному рецепті вони замінять обсяг вершкового масла. Але якщо таких немає, спробуйте використати інші, або вершкове масло.
Інгредієнти
1 яйце С0
300 г кокосових вершків Kati
1 лимон (цедра)
10 г лимонного соку
120 г мигдальної муки
100 г рисового борошна
5 г розпушувача
2 г соди
14 г Фитпарад 7
100 г родзинок
25 г кокосового масла
20 г кукурудзяного крохмалю
Щіпка солі
Лимонний кекс з мигдальною і рисовим борошном покроковий рецепт
1. Кокосові вершки приберіть на ніч в холод, щоб вони стали щільними, як вершкове масло. Розігрійте духовку до 180 р. Ізюм залийте окропом, щоб він став м’яким і потім промокніть його паперовим рушником, щоб позбавитися від зайвої вологи. Змішайте сухі інгредієнти в окремій ємності (борошно, розпушувач, соду, сахзам, крохмаль, сіль) – просійте через сито.
2. Яйце збийте міксером до піни. Додайте масло, вершки, лимонний сік і перемішайте до однорідної консистенції. Змішайте сухі інгредієнти з вершковою масою, додайте цедру і перемішайте до однорідної консистенции.
3. Потім додайте родзинки і знову перемішайте. Готове тісто розкласти по формах, або в 1 форму і відправте в духовку на 1 годину режим верх/низ. Кекс сильно не піднімається. Тому можете заповнювати форми майже до верху. За бажанням можна додати корицю. Я посипала вже в процесі приготовления.