Лимонний пиріг ґратами на сметані

Як зробити Лимонний пиріг ґратами на сметані рецепт простий в духовці. Дивно, як шматочок лимонного пирога може викликати в людині стільки спогадів, емоцій і почуттів з дитинства. Їм і думаю про батьків, родину! Цей пиріг був улюбленим у дитинстві! Чому? А хто ж знає)) Не солодке, пісочне тісто і абсолютно чудова лимонна начинка, яка навіть гірчить доречно!

Інгредієнти

250 гр масла
480 гр борошна
200 гр сметани
7 гр сухих дріжджів швидкодіючих
3 шт лимона
200 гр цукру
Щіпка солі

Лимонний пиріг ґратами на сметані покроковий рецепт

1. Робимо тісто: Сметану змішати з дріжджами і сіллю, розмішуємо ложкою до розчинення дріжджів. Залишаємо хвилин на 10. Борошно перетираємо з холодним маслом до стану крихти. Змішуємо зі сметаною і замішуємо тісто. Воно буде дуже приємним, повітряним і не буде липнути до рук. Тісто ділимо на 2 рівні части.
2. Начинка: Моєму лимони. По старовинному способом потрібно було перетерти лимон на тертці, але як добре, що у мене є блендер. Я порізала лимон на шматочки і подрібнила в блендері всі до однорідного стану. Цього разу зняла з лимонів шкірку, так менше гірчить начинка!
3. Додаємо цукор і даємо постояти хвилини 3. Я робила пиріг з круглої форми, розкатала першу частину тіста, виклала у форму, далі вилила начинку (вона буде рідка) і зверху виклала другу частину тіста у вигляді плетінки. Випікати 40-50 хвилин при 180 градусах.
4. Остудити, дати начинці стабілізуватися. У моєму дитинстві робили інакше – готували цей пиріг в листі, розкатували першу частину тіста, викладали на деко, далі начинка і зверху другий пласт тесту, защепляли гарненько краю й випікали, а потім розрізали на квадратики.
5. Пиріг виходить не солодкий, але дуже особливий за смаком😍 для цінителів лимона 🍋