Лимони куплені, пора пекти пиріг? Пора! Як зробити Лимонний пиріг закритий рецепт простий. 🍋 Тісто для пирога я залишила колишнє, ви з ними вже знайомі. Воно легко і швидко готується, дуже універсальний. Правда в цей раз замість мигдальної муки додала фісташкову і в розрізі в результаті пиріг вийшов приємно-зелененький))) А от начинку я трохи змінила, тому що мені хотілося, щоб вона була прям ось мармеладная. Задумано – зроблено! Сподіваюся, ви також відчуєте і залишитеся задоволені.
Інгредієнти
дивіться нижче
Лимонний пиріг закритий покроковий рецепт
1. Для тіста змішати разом 250 г пшеничного борошна 50 г мигдальної (або будь-який інший горіховою) борошна і 1,5 ч. л. розпушувача , додати 200 г порізаної на кубики холодного вершкового масла і насадкою «весло» зробити крихту (можна вручну). Далі додати 250 г сметани і швидко замісити досить липке тісто. Загорнути його в плівку і помістити в холодильник на 2-3 години, можна на ночь.
2. Для начинки знадобиться: 3-4 невеликих лимона (загальна вага 450-500 м), крохмаль кукурудзяний 30 г, цукор – 150 р. Лимони добре вимити і зняти з шкірки цедру. Далі максимально зняти білу шкірку з лимонів (вона гірчить), самі лимони нарізати невеликими кубиками, все прибрати кісточки. Помістити у блендер і зробити пюре. Можна перекрутити через м’ясорубку. Перелити пюре в сотейник, додати цедру, цукор і крохмаль. Постійно помішуючи, довести начинку до кипіння і проварити до загустіння на повільному вогні (приблизно 2-3 хвилини). Начинку остудить.
3. Розділити тісто на 2 частини. З більшої частини розкачати коло і розподілити його по формі (26-28 см), формуючи дно і стінки пирога. Влити начинку. З другої частини тесту нарізати смужки і викласти у вигляді решітки зверху. Можна просто довільними шматочками розкласти зверху – нехай не так красиво, але на смак не вплине точно. Можна присипати мигдалевими пелюстками і поставити випікатися при 200 град приблизно 30-40 хвилин. Можна заварювати чай) Без лимона) Тому що в багатошаровій їх більш ніж достатньо)