Простий торт хвилинка на сковороді зі згущеним молоком і горіхами

Небо все пасмурнее, дощі все холодніше, кофти частіше футболок і розмови про переїзд в місто ведуться частіше. І як би сумно не було, але це літо безумовно одна з найкращих! Хочеться дякувати все і всіх❤️ Як зробити смачний Простий торт хвилинка на сковороді зі згущеним молоком і горіхами швидкий рецепт.
А будь-які розмови завжди краще за чашкою чаю (ну або за келихом🍷😄). А ось і тортик до цієї самої чашці чаю!) Торт “Хвилинка”. Але не спокушайтеся)) це не хвилинка, хоча коржі реально найшвидші!! Прямо на сковороді!!🔥

Інгредієнти

Борошно 450 г
Молоко згущене 380 р
Яйця 70 г (1 шт кат. З)
Сода 1 год л
Оцту 1 год л

Крем:
Молоко-700 мл
Жовток курячий 4 шт
Цукор 170 р
Борошно 50 г
Масло вершкове 70 г
Ванілін

Горіхи для обсипання (за бажанням)

Простий торт хвилинка на сковороді зі згущеним молоком і горіхами покроковий рецепт

1. Коржі: яйце збити віночком зі згущеним молоком. Соду погасити оцтом. Додати соду з оцтом до згущеному молоці, перемішати віночком. Борошно всипати в глибоку миску, в центрі зробити поглиблення і влити туди згущене молоко. Замісити тісто. Розділити тісто на 8 однакових частин, розкачати кожну в тонкий пласт (я припыляла стіл борошном). Випікати на сухій сковороді на невеликому вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку. З гарячих пампушок вирізати коржики діаметром 20 см.
2. Обрізки подрібнити в крихту для обсипання торта. Для крему довести до кипіння молоко. Збити жовтки, цукор, ванілін і борошно до отримання пишної маси. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити молоко. Знову поставити на повільний вогонь і, постійно помішуючи, уварити масу до загусання (5-8 хвилин). Він потім стане ще густіше. Додати порізане на невеликі шматочки вершкове масло, перемішати до отримання однорідної консистенции.

3. Якщо раптом утворилися грудочки, то перетерти масу через сито або пробити блендером. Накрити крем харчовою плівкою “в контакт” і остудити до кімнатної температури. Можна потім прибрати в холодильник. Збірка: збирати краще в кільці, обернувши його плівкою або харчовими пакетами. Коржі укладати і промащувати кремом. Прибрати торт на 6-8 годин (краще на ніч) в холодильник. Для прикраси трохи горішки обсмажити на сухій сковороді і подрібнити в крихту. Змішати з крихтою печива і покрити торт.