Повітряні булочки равлики з маком

Повітряні булочки равлики з маком простий рецепт. Здобу любите? 😉 Я – обожнюю! Спекла дуже смачні і такі пухнасті булочки з маком! З’їла відразу одну з гарячою молоком 😋 Я додавала в тісто трохи пшеничного 100% закваски, але можна цілком без неї. Написала в тексті все докладно.

Інгредієнти

Опара:
•125 г борошна в/с
•125 г води (35 градусів С)
•8 г пресованих дріжджів (або 2,5 г сухих)

Тісто:
•вся опара
•40 г води
•1 яйце С1
•5 г солі
•40 г цукру
•20 г сухого молока
•210 г пшеничного борошна,
•30 г масла,
*можна додати 60 г закваски (тоді мінус 30 г борошна і 30 г води – я робила з закваскою)

МАКОВА начинка:
-мак 30 р
-молоко 125 р
-цукор 40 г
-манна крупа 10 р
-вершкове масло 30 г

Повітряні булочки равлики з маком покроковий рецепт

1. Опара:
Бродіння опари 30-40 хв. при 30С. Опара збільшиться в 2,5-3 рази і почне трохи просідати в центре.

2. МАКОВА начинка:
З’єднати в сотейнику мак, молоко, цукор, манну крупу, варити до помірного загустіння при постійному помішуванні. Охолодити до теплого стану, додати вершкове масло, перемішати до об’єднання. Залишити повністю остыть.

3. Тісто: З’єднати всі інгредієнти, крім вершкового масла. Почати заміс тіста. Коли тісто стане гладким і еластичним – ввести на невеликій швидкості шматочками м’яке вершкове масло. ⠀ Бродіння при кімнатній температурі ~ 90 – 110 хв до збільшення в 2-3 рази. ⠀

4. Готове тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт. Нанести остиглу макову начинку. ⠀ Скачати по довгій стороні. Нарізати ниткою шайби рулету. ⠀ Укласти на деко. Накрити плівкою. Дати расточился ~ 30-40 хв. ⠀ Випікати при температурі 180 градусів близько 20-25 мин.

Відео рецепт 👇