Лимонний торт медовик з чорницею і лавандою

Як смачно зробити Лимонний торт медовик з чорницею і лавандою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Медовик – мій улюблений торт. Саме цей дуже оригінальний! З яскравою кислинкою, тому сподобається тим, хто не любить солодке. Дуже ароматний, смачний, м’який і соковитий. Неймовірний торт! Прям раджу спробувати! ⠀ Зняла для вас майстер-клас з приготування, майже 15 хвилин вийшло 😱 Небагато стільки подужає подивитися.

Інгредієнти

Для тесту:
185 г цукру
95 г меду
125 г вершкового масла
8 г соди
50 г лимонного соку
Цедра одного лимона
135 г яєць
2 г солі
420 г борошна

Для крему:
400 г відваженого сметани (взяти 600 г сметани 25-30%)
400 г вершкового сиру
400 г вершків 33-36%
80 г цукрової пудри
100 г конфі чорниця-лаванда

Для конфі:
625 г чорниці (можна голубика)
125 г м’якоті лимона
1 кавова ложечка квітів лаванди
100 г цукру
10 г пектину
10 г желатину
60 мл води

Лимонний торт медовик з чорницею і лавандою покроковий рецепт

1. В сотейник скласти мед, масло і цукор. Довести до кипіння. Дати охолонути 5 хвилин. ⠀ Додати соду, перемішати. ⠀ Додати лимонний сік і цедру, перемішати. ⠀ Ввести трохи збиті яйця, ретельно перемішати. ⠀ Всипати борошно, перемішати до однорідності. Накрити харчовою плівкою в контакт і поставити в холодильник на 4-8 годин. ⠀

2. Конф. ⠀ Желатин замочити в прохолодній воді. ⠀ В сотейник скласти чорницю, м’якоть лимона, лаванди. Поставити на вогонь. ⠀ Цукор змішати до пектину і, коли ягоди стануть теплі, почати потроху вводити, постійно помішуючи. ⠀ Довести до кипіння. Зняти з вогню, ввести желатин, перемішати. ⠀ Відкласти 100 г для крему. ⠀

3. Накрити в контакт плівкою і поставити в холодильник на 4-8 годин. ⠀ Крем. Заздалегідь підготувати сметану (див. відео). ⠀ Всі інгредієнти крему повинні бути холодними. Скласти їх разом і збити в пишний крем. ⠀

4. Коржі. Тісто розділити на 8 частин. Потряхивать борошном, щоб не липло. ⠀ На аркушах пергаменту розкачати коржі діаметром 20 см і випікати 5-6 хв при 180С. ⠀

5. Складання (див. відео) ⠀ Готовий торт поставити в холодильник на 8 годин. Потім прикрасити за бажанням. ⠀ Якщо залишилися питання з радістю відповім) ⠀ І буду дуже рада, якщо спробуєте його приготувати)

Відео рецепт 👇