Тарт пиріг з лимонним кремом і малиновим конфі

Як приготувати відкритий Тарт пиріг з лимонним кремом і малиновим конфі простий рецепт.

Інгредієнти

Інгредієнти на 1 тарт 18 см в діаметрі

Для тіста сюкре:
75 г вершкового масла
48 г цукрової пудри
15 г мигдальної муки
1 г солі
29 г яєць
125 г борошна

Для змащування тарта:
20 г жовтків
5 г вершків 30-33 %

Для лимонного крему:
100 г лимонного соку
100 г яєць
80 г цукру
2 г листового желатину 160-180 блум
50 г вершкового масла

Для малинового конфі:
200 г замороженої малини
100 г цукру
10 г лимонного соку
2 г аскорбінової кислоти
2 г пектину NH
200 р свіжої малини

Тарт пиріг з лимонним кремом і малиновим конфі покроковий рецепт

1. Для тіста сюкре в чаші міксера з насадкою «лопатка» змішати вершкове масло, цукрову пудру, мигдалеву борошно, сіль, борошно до стану мокрого піску. Продовжуючи заважати, ввести яйця. Як тільки тісто збереться у грудку, припинити замішування. Розкачати тісто товщиною 3 мм між аркушами паперу для выпечки.
2. Прибрати тісто в холодильник на 4 години, потім викласти їм кільце 18 см діаметром. Прибрати в морозилку на 30 хвилин. Випекти тарт протягом 20 хвилин при температурі 160 градусів. Змішати вершки з жовтками, змастити основу для тарта, випекти протягом ще 10 хвилин. Остудити. Для лимонного крему желатин замочити в крижаній воде.
3. Лимонний сік і цукор нагріти на водяній бані до розчинення цукру. Додати яйця і варити, помішуючи до температури 78 градусів. Зняти з лазні, процідити через сито, додати набряклий, віджатий желатин, перемішати. Остудити суміш до 45 градусів, додати холодне вершкове масло, перемішати, потім пробити блендером. Викласти крем у тарт.
4. Прибрати в холодильник на годину. Для малинового конфі ягоди, лимонний сік і 80 г цукру помістити в сотейник, нагріти до температури 40 градусів. Дощиком, постійно помішуючи, всипати пектин, змішаний з рештою 20 грамами цукру. Довести до кипіння, проварити пару минут.

5. Зняти з вогню, додати лимонну кислоту, розведену в невеликій кількості води, перемішати. Трохи остудити, викласти конфі в тарт на лимонний крем, розрівняти спатулой. Прикрасити свіжою малиной.