Як смачно зробити Листкові коржі для торта Наполеон з тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт старий, не мій, але з задоволенням з вами поділюся. Коржі виходять дивовижні!
Інгредієнти
d18-20см
•350г борошна
•270г охолодженого вершкового масла жирністю не менше 82%
•150г крижаної води❗️
•1 середнє яйце
•1ст.л оцту 9%
•1ст.л міцного алкоголю
Почнемо з важливих нюансів, від яких залежить ваш результат:
Масло повинне бути дуже холодним, перед замісом добре охолодити в холодильнику
Всі продукти повинні бути холодними
Воду охолодити в морозилці, але не допускаючи її заморожування
З міцного алкоголю краще додати хороший коньяк, можна і горілку, але на коньяку виходить хрусткою
Працюємо швидко. Замішуємо ще швидше) Це важливо!
Листкові коржі для торта Наполеон з тіста покроковий рецепт
1. Повторюся. Вершкове масло повинно бути добре охолодженим. Допускати його розм’якшення не можна! Просіваємо борошно у велику миску. Холодне масло натерти на тертці, постійно обвалюючи шматочки масла в борошні, щоб вони не злипалися. Прибрати в холодильник. У крижану воду додати яйце, перемішати. І туди ж в цю яєчну суміш додати оцет і алкоголь.
2. Влити цю масу в борошно. Одним рухом з’єднати і висипати все це на поверхню. Я роблю на дуже великій дерев’яній дошці. І швидко порубати ножем в різних напрямках, як би подрібнюючи шматочки масла. Сформувати грудку. Не місити!
3. Просто зліпити грудку. Він буде неоднорідним по текстурі. Загорнути в плівку. Охолодити годину, можна більше. Охолоджене тісто розділити на 11-12частей і знову в холод. Розігріти духовку до 200С. По одному дістати коржі і, злегка припыляя борошном поверхню, швидко розкачати корж, трохи більше потрібного вам диаметра.
4. Він усядет 💯після випічки. Якщо готуєте на d18 – розгортайте на d20см. Випікати до впевненого золотистого кольору, орієнтуйтеся по своїй духовці. Я печу 10хв. І вирізаю. Обрізки в окрему ємність. P. S: КОРЖІ НЕ ВІДРАЗУ, але РОЗТОПЛЯТЬСЯ від крему‼️ Це НЕ МІЛЬФЕЙ‼️
Відео рецепт 👇