Домашній марципан з мигдалю і цукру

Тримайте рецепт марципана до вчорашнього штоллену. Як зробити домашній марципан з мигдалю і цукру рецепт простий. Перший раз я сама готувала марципан у році 1998-1999, коли вже з’явилися красиві кулінарні журнали з рецептами, але зовсім не було потрібних продуктів в магазинах. Робити марципан зовсім не складно. Потрібен лише хороший блендер. В мережі є кілька варіантів приготування. Ділюся тим, що випробував сама.

Інгредієнти

200 г мигдалю
200 р цукру
80 г води
1 ст. ложка амаретто або кілька крапель мигдальної есенції за бажанням

Домашній марципан з мигдалю і цукру покроковий рецепт

1. Мигдаль проварити одну хвилину. Потім очистити від шкірки. Підсушити на сковороді мигдаль, але не смажити. Потім добре охолодити в холодильнику. Подрібнити в блендері максимально мелко.
2. Зварити сироп з цукру і води: довести до кипіння і варити до 118 градусів або до проби на м’який кульку. Гарячий сироп вилити в горіхову крихту, знову измельчить.

3. При бажанні можна додати амаретто або мигдалеву есенцію. Сформувати три ковбаски. Загорнути мигдальні ковбаски в плівку і дати полежати в холодильнику пару часов.