Переклала на російську, пропрацювала, і опублікувала спочатку на форумі say7, потім вже в ЖЖ. Багато пекарів його називали Литовським на ледачою заварці, тому що заварка практично неосахариваемая. Рецепт нескладний, навіть для початківців!😋👌🔥. Отже перша рецептура на одну форму Л7, друга – на три Л11 ( я випікала в двох Л11 і однієї Л12 )
Інгредієнти
1 Опара:
30г житня закваска 100%
100г житнє обдирне борошно
100г вода
Бродіння 8-10год при кімнатній температурі, або 6 годин при 28-30С
Заварка:
20г житній фермент.солод ( 2ст.л)
30г житнє ц/з або обойне борошно
10г кмину, або 4гмолотого кмину
130г гарячої води 95С
Залити окропом суміш борошна, солоду і тмину,залишити в закритій ємності на 30хв. ( я часто осахариваю 2год )
Тісто:
200г закваска
заварка вся
200г житнє обдирне борошно
170г пшеничне 1с
30г мед ( 1ст.л)
10г сіль
160-180г вода
2 Опара:
50г житня закваска 100%
150г житнє обдирне борошно
150г вода
Заварка:
30г житній фермент. солод ( 3ст.л)
50г житнє ц/з або обойне борошно
195г вода
15г кмин ( або 6г меленого кмину)
Тісто:
300г закваска
заварка вся
300г житнє обдирне борошно
255г борошно пшеничне 1с
45г мед ( 1,5 ст. л)
16г сіль
240-260г вода