Макаронів на французькій меренге простий рецепт. Якщо ви ще не читали два попередні посади – обов’язково прочитайте). Після всіх експериментів, я прийшла до таких пропорцій, записала і використовую з разу в раз.
Інгредієнти
1 деко/ 26-28 половинок в залежності від розміру кришок.
10 р альбумін
65 вода
115 г цукор
120 г борошно
35 г цукрова пудра
Макаронів на французькій меренге покроковий рецепт
1. Альбумін залити водою. Приготувати поверхню для відсадження, мішок, насадку. Мигдалеву борошно при необхідності просіяти, змішати з цукровою пудрою. Сухі барвники додаємо до борошна з пудрою, гелеві при збиванні меренги. Включаємо міксер, починаємо збивати білок ( альбумін + вода), коли маса добре спіниться, висипаємо весь цукор і збиваємо на швидкості вище середнього до хорошого пика.
2. Меренга повинна добре триматися на віночку, бути пухкою і однорідною, без грудочок цукру. Готову меренгу перекладаємо в посуд до борошна з пудрою, лопаткою акуратно вимішуємо макаронаж. Мені зручно робити це в діжі з широким дном і досить високими стенками.
3. Як тільки тісто повільно стікає з лопатки стрічкою – перекладаємо в мішок, відсаджуємо кола для майбутніх кришечок. Можна користуватися трафаретом. Акуратно піднімаючи килимок за куточки, отстукиваем для того, щоб вийшли бульбашки воздуха.
4. При необхідності нерівності на поверхні прибираємо шпажкою. Я залишаю килимок хвилин на 30 перед випічкою, щоб утворилася скоринка на поверхні. За цей час розігріваю духовку і прибираю зайву посуду.
5. Випікаю при 160* 10 хвилин на середньому рівні верх/низ без конвекції. Деко перевертаю догори дном і печу на зворотному стороне.