Макові дріжджові булочки в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
– борошно 700 гр
– тепле молоко 400 мл
– цукор 80 гр
– дріжджі-10г
– масло 4 ст. л
– яйце 1 шт
– ванілін дрібка
Начинка:
– мак 5 ст. л
– цукор 5 ст. л
– білок 1 яйця
– змащуємо жовтком булочки
Макові дріжджові булочки в духовці покроковий рецепт
1. Змішуємо всі інгредієнти і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його і прибираємо в тепле місце, поки воно не збільшиться в розмірі в 2 рази. З’єднуємо мак з цукром і білком 1го жовтки, все перемішуємо і відкладаємо в сторонку.
2. Тісто розкачуємо товщиною приблизно 0,5 см, зверху змащуємо маковою начинкою, загортаємо в рулет, закриваємо край в косичку і розрізаємо рулетик на рівних частей.
3. Перекладаємо їх у форму для випікання, потім змащуємо жовтком і відправляємо в духовку при t 180° на 20-25 минут.
4. Готово!
Відео рецепт 👇