Пиріг з айвою

Дуже простий у приготуванні пиріг з айвою. Можна використовувати інші фрукти або ягоди!

Інгредієнти

Діаметр форми 20 см⠀

Яйця-5 шт⠀
Цукор-5 ст. л⠀
Борошно-5 ст. л⠀
Ванілін за смаком⠀
Рекомендую додати 2 столові ложки сметани (тоді +1 ст. л. борошна) пиріг вийде ніжніше.⠀

Айва-3 шт⠀
Цукор-3 ст. л⠀
вода~ 30мл⠀

Пиріг з айвою покроковий рецепт

1. Айву нарізати на тонкі скибочки, відправити в каструлю, додати цукор і трохи води. Тушкувати до м’якості.⠀

2. Яйця з цукром збити до світлої маси (збільшиться мінімум в три рази), додати сметану і борошно. Акуратно перемішати лопаткою. ⠀

3. Форму змастити маслом, вилити тісто і викласти айву. На півгодини в розігріту до 180 градусів духовку.

4. Перевіряйте дерев’яною шпажкою. ⠀

Відео рецепт 👇