Дуже простий у приготуванні пиріг з айвою. Можна використовувати інші фрукти або ягоди!
Інгредієнти
Діаметр форми 20 см⠀
Яйця-5 шт⠀
Цукор-5 ст. л⠀
Борошно-5 ст. л⠀
Ванілін за смаком⠀
Рекомендую додати 2 столові ложки сметани (тоді +1 ст. л. борошна) пиріг вийде ніжніше.⠀
Айва-3 шт⠀
Цукор-3 ст. л⠀
вода~ 30мл⠀
Пиріг з айвою покроковий рецепт
1. Айву нарізати на тонкі скибочки, відправити в каструлю, додати цукор і трохи води. Тушкувати до м’якості.⠀
2. Яйця з цукром збити до світлої маси (збільшиться мінімум в три рази), додати сметану і борошно. Акуратно перемішати лопаткою. ⠀
3. Форму змастити маслом, вилити тісто і викласти айву. На півгодини в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Перевіряйте дерев’яною шпажкою. ⠀
Відео рецепт 👇