Маково полуничний чізкейк з сирним мусом простий рецепт.
Інгредієнти
Для основи:
🔹печиво – 200 гр
🔹вершкове масло – 90 гр
⠀
Для сирного мусу:
🔹желатин – 10 г
🔹вода – 60 мл
🔹сир 5-9 % – 300 гр
🔹сметана 20 % – 100 гр
🔹мак – 30 гр
🔹цукор – 70 гр
🔹ванільний цукор – 1 ч. л.
⠀
Для ягідного мусу:
🔹полуниця (заморожена) – 650 гр
🔹цукор – 100 гр
🔹желатин – 15 гр
🔹вода – 90 мл
Маково полуничний чізкейк з сирним мусом покроковий рецепт
1. Печиво подрібнити і з’єднуємо з розтопленим вершковим маслом. Беремо форму розміром 18 см, висипаємо туди подрібнене печиво , і добре утрамбовуємо з допомогою склянки , і відправляємо в холодильник. Мак заливаємо окропом і залишаємо набухати хвилин на 40. У склянки наливаємо воду, і насипаємо желатин, і даємо набухнуть.
2. Для сирного мусу додаємо 10 грам желатину, а для полуничного мусу 15 грам. Кількість води вказала в інгредієнтах 👆🏻. ⠀ Готуємо полуничний мус: Полуницю подрібнюємо за допомогою блендера, і ставимо на середній вогонь. Додаємо цукор і варимо 5 хвилин , ягідну масу постійно потрібно перемешивать.
3. Знімаємо з вогню і трохи даємо охолонути, і вводимо набряклий желатин і перемішуємо . Даємо повністю охолонути. ⠀ Готуємо сирний мус: У глибокій чашці з’єднуємо сир, цукор, сметану, ванільний цукор або ванілін . Подрібнюємо за допомогою блендера і додаємо мак( воду обов’язково з маку потрібно злити)
4. Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці , приблизно 10-15 секунд і вводимо в загальну суміш. ⠀ Збираємо торт. На пісочну основу выкрадываем по 3 столові ложки кожного мусу. Обов’язково викладаємо в центр. У підсумку повинна залишитися полунична масса.
5. Чізкейк прибираємо в морозилку на 15 хвилин, щоб маса там трохи стабілізувалася. Потім дістаємо і заливаємо зверху залишилася полуничною масою. Прибираємо в холодильник до повного застигання, приблизно на 6 часов.
Відео рецепт 👇