Маковий пиріг зі сметанною заливкою

Як зробити Маковий пиріг зі сметанною заливкою простий рецепт.

Інгредієнти

(d=20 см):

Основа:
Борошно – 100 г
Цукор – 30 г
Вершкове масло – 50 г
Крижана вода – 1-2 ст л

Начинка:
Мак – 200 г
Молоко – 250 мл
Цукор – 110 г
Манна крупа – 2 год л

Заливка:
Сметана 20% – 200 р
Сирний сир – 150 г
Яйце – 1 шт
Цукор – 70 г
Ванільний цукор – 1 год л
Борошно – 50 г

Маковий пиріг зі сметанною заливкою покроковий рецепт

1. Приготуємо начинку. У сотейник викладаємо мак, цукор, манну крупу, наливаємо молоко. Перемішуємо, на середньому вогні доводимо до загустіння. Перекладаємо в іншу ємність і залишаємо остывать.

2. Приготуємо основу. До просіяного борошна додаємо цукор, перемішуємо. Додаємо дрібно порізане холодне вершкове масло. Перетираємо в крихту, додаємо крижану воду, замішуємо тісто. Викладаємо тісто в роз’ємну форму (20 см), розподіляємо по дну, бортики робити не нужно.

3. Для заливки перемішуємо до однорідності сирний сир, сметану, цукор, яйце, ванільний цукор і борошно. На основу викладаємо остиглу макову начинку, розподіляємо, зверху викладаємо заливку, ложкою вирівнюємо і зверху посипаємо маком.

4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Даємо охолонути пирога, проходимся гострим ножем уздовж бортів і дістаємо пиріг. Маковий пиріг готовий!

Відео рецепт 👇