Мариновані помідори з яблуком, цибулею і часником на зиму

Ароматні Мариновані помідори з яблуком, цибулею і часником на зиму в 3-літрових банках простий рецепт. Дуже цікавий рецепт, він як конструктор. На манежі помідори і яблука, а от інші інгредієнти можна додавати все, а можна прибрати деякі, або навпаки додати наприклад, петрушку.

Інгредієнти

(на 3 літрові банки):

Помідори – приблизно 1,5 кг. (все залежить від розміру)
Яблука – 9 шт. (краще брати кислі)
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Листя смородини – 3 шт.
Листя вишні – 3 шт.
Парасольку кропу – 3 шт. (можна взяти саму зелень)
Базилік – 3 гілочки
Лавровий лист – 3 шт.
Чорний перець горошком – 9 шт.
Гвоздика – 3 шт.
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 7-8 ст. л. (в залежності від солодощі яблук)
Оцет 70% – 1 ч. л.
Вода – 1 літр

Мариновані помідори з яблуком, цибулею і часником на зиму покроковий рецепт

1. Овочі та зелень добре миємо, цибулю і часник чистимо. Яблука ріжемо на 4 частини, серцевину прибираємо. Банки і кришки стерилізуємо. У банку кладемо всю зелень, цибуля, часник, перець і гвоздику.

2. Рівномірно і щільно розподіляємо помідори і яблука. Перший раз заливаємо гарячою водою, залишаємо на 15 хвилин, зливаємо воду. В цей час варимо маринад. У воду додаємо сіль, сахар.

3. Коли вода закипить додаємо оцет. Заливаємо маринадом помідори, закриваємо щільно кришкою, перевертаємо і прибираємо до повного охолодження під шубу. Помідори можна зберігати при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇