Баклажани з часником і зеленню на зиму

Спробуйте Кавказ на смак! Смачні баклажани з часником і зеленню на зиму! Таку закуску у нас вдома готують все літо скільки себе пам’ятаю, у стрічці давно показувала її літній варіант. Цей варіант – зберегти наш урожай на зиму, ласувати весь рік до наступного літа.

Інгредієнти

на банку 0,5 л:
✔️600 гр баклажан очищених від плодоніжки, беріть середнього розміру
✔️зелень кропу і кінзи-по 1 пучку (можна додати трохи базиліка) не бите кінзу – беріть тільки кріп
✔️1 невелика головка часнику
✔️0,5 чл солі для консервації
✔️1 ст л цукру без гірки
✔️1 ст л оцет 9%
✔️ростить масло для смаження без запаху

Баклажани з часником і зеленню на зиму покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати кільцями близько 0,5 см завтовшки, трохи присипати сіллю і залишити, щоб вийшла можлива гіркоту, віджати. Обсмажити до золотих бочков з двох сторін, так само можна баклажани змастити маслом і підпекти в духовці при 220градусах.
2. Зелень обсушити і дрібно порубати, часник пропустити через прес, змішати з зеленню. Наливаємо на дно чистої банки 1 см окропу, додаємо сіль і цукор, викладаємо 1 чл суміші часнику з зеленню, перемешиваем.
3. Закладаємо баклажани шарами, кожен шар викладаючи суміш часнику з зеленню, злегка приминаючи, щоб не залишилося порожнеч. В кінці додаємо оцет, прикриваємо стерильними крышками.
4. На дно каструлі кладуть рушник, ставимо банки, заливаємо теплою водою по «плечики» і ставимо на стерилізацію – 10 хвилин з моменту закипання. Закрутити, перевернути і залишити остигати під ковдрою. Зберігати можна і в звичайній коморі. Смачної вам зими та приємного аппетита!