масляний Шоколадний крем для торта

Як зробити Шоколадний масляний крем для торта простий рецепт.

Інгредієнти

225 г вершкового масла кімнатної температури
2 яйця категорії З
100 г цукру
90 г темного шоколаду, розтопленого
1 ч. л. ванільною настойки

масляний Шоколадний крем для торта покроковий рецепт

1. Насипаємо цукор в жаростійку миску. Туди ж – яйця і перемішуємо до однорідності. Встановлюємо на парову баню. Продовжуємо перемішувати, але не збиваємо! Дно миски не стосується ледь киплячої води. Готуємо, не припиняючи перемішувати!

2. Яєчний варимо сироп до досягнення температури пастеризації яєць Т=+71С. Переливаємо яєчний сироп в чашу міксера і починаємо збивати віночком на середньо-високій швидкості. Збиваємо до утворення пишної світлої постигла маси. Стікаючи стрічкою, вона затримується на поверхности.
3. Починаємо додавати масло порціями по кілька шматочків. У якийсь момент крем буде рябим, але додавання олії це виправить – крем стане гладким і повітряним. Вводимо розтоплений шоколад, збиваємо. Додаємо ванільну настоянку – взбиваем.

4. Крем використовуємо відразу або зберігаємо в холодильнику до 5 днів (в контейнері або у виробі). При зберіганні в контейнері перед використанням розім’яти лопаткою для відновлення пластичності, можна злегка взбить.

Відео рецепт 👇