Медовий торт Фрезє і полуничному конфі

Медовий торт Фрез’є і полуничному конфі простий рецепт. Торт можна зібрати і в класичному варіанті, розрізавши бісквіт навпіл і начинивши кремом і свіжою полуницею. Я приготувала конфі, а корж розрізала на 3 частини. В першому шарі у мене крем/конфі/крем, а в другому крем зі свіжою полуницею.

Інгредієнти

Бісквіт 18 см:
135 г борошна,
135 г яєць,
90 г розтопленого масла,
70 г меду,
50 г цукру,
40 г молока,
5 г розпушувача,
2 г солі.
Продукти кімнат.темп.

Крем:
250 г жирних вершків,
250 г маскарпоне,
50 г жовтків,
60 г цукру (з натуральною ваніллю або + насіння ванільного стручка),
8 г желатину + 32 г води.

Конфі 16 см:
300 г полуниці,
70 г цукру,
8 г желатину + 32 г води.

Медовий торт Фрез’є і полуничному конфі покроковий рецепт

1. Бісквіт 18 см:
Збити яйця з медом, цукром і сіллю до пишноти. Додати молоко і масло, розмішати. Додати борошно з розпушувачем, акуратно перемішати знизу-вгору. Випікати при 180 гр. ок. 35 хв. Дати охолонути на решітці, потім в пакеті або плівці прибрати в холодильник на кілька годин (ніч).
2. Крем:
Желатин замочити. Вершки нагріти до закипання. Жовтки з’єднати віночком з цукром. Тонкою цівкою влити вершки, активно перемішуючи. Додати набряклий желатин, перемішати до його розчинення. Якщо цукор і желатин не розчинилися повністю, то нагріти (не кип’ятити).

Дати охолонути, охолодити. Маскарпоне дістати з холодильника на 30 хв. до збивання. Охолоджений заварний крем збити до однорідності (він застигне). По ложці вводити маскарпоне, продовжуючи збивати на середній швидкості. Збити все на максимумі 2 мин.

3. Конфі 16 см:
Желатин замочити. Ягоди пробити блендером з цукром. Поставити на вогонь і закип’ятити, помішуючи. Вимкнути. Додати желатин, перемішати (можна блендером). Вилити в затягнути плівкою кільце або силіконову форму. Заморозити. Використовувати не размораживая.