Ексклюзивний рецепт фісташкового медовика 🔥 Медовий торт Медовик з фісташковим кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Починаємо з медових коржів з фісташками
350 г меду
80 г вершкового масла 82,5% жирності
100 г сметани 15% жирності
5 г харчової соди
180 г яєць (приблизно 3 шт.)
300 г пшеничного борошна
1 г солі
15 г фісташок
Готуємо фісташковий крем
100 г яєчних жовтків (приблизно з 3 яєць)
50 г кокосової цукру
45 г кукурудзяного крохмалю
500 г молока
80 г вершкового масла 82,5% жирності
40 г фісташкової пасти
Медовий торт Медовик з фісташковим кремом покроковий рецепт
1. 1. Змішуємо мед і вершкове масло, підігріваємо на середньому вогні, щоб масло повністю розтанула.
2. Паралельно змішуємо сметану з содою, перемішуємо і чекаємо пару хвилин, поки суміш не збільшиться в об’ємі.
3. Додаємо сметану з содою в вершково-медову масу, перемішуємо і на середньому вогні гріємо 2-3 хвилини.
4. Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності.
5. Просіваємо борошно і сіль, вимішуємо. Тісто має вийти досить рідким.
6. Фісташки подрібнюємо до дуже дрібної крихти, додаємо в тісто.
7. На силіконовий килимок або пергамент поміщаємо кільце, кладемо приблизно 50 г тіста і розрівнюємо.
8. Прибираємо кільце з деко і випікаємо при 160°С протягом 7-9 хвилин до золотистого кольору.
9. При необхідності обрізаємо кільцем зайве тісто.
10. Випікаємо всі коржі таким же чином і залишаємо повністю охолонути.
Обрізки і кілька коржів залишаємо для обсипання торта.
2. Паралельно змішуємо сметану з содою, перемішуємо і чекаємо пару хвилин, поки суміш не збільшиться в об’ємі.
3. Додаємо сметану з содою в вершково-медову масу, перемішуємо і на середньому вогні гріємо 2-3 хвилини.
4. Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності.
5. Просіваємо борошно і сіль, вимішуємо. Тісто має вийти досить рідким.
6. Фісташки подрібнюємо до дуже дрібної крихти, додаємо в тісто.
7. На силіконовий килимок або пергамент поміщаємо кільце, кладемо приблизно 50 г тіста і розрівнюємо.
8. Прибираємо кільце з деко і випікаємо при 160°С протягом 7-9 хвилин до золотистого кольору.
9. При необхідності обрізаємо кільцем зайве тісто.
10. Випікаємо всі коржі таким же чином і залишаємо повністю охолонути.
Обрізки і кілька коржів залишаємо для обсипання торта.
2. Готуємо фісташковий крем
1. Змішуємо жовтки з кокосовим цукром і крохмалем до однорідності.
2. Підігріваємо молоко до появи пари. Вливаємо гаряче молоко в жовткову суміш, перемішуємо.
3. Повертаємо суміш на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і загустіння. Стежимо, щоб крем не підгорів.
4. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і фісташкову пасту. Вимішуємо, паралельно охолоджуючи крем.
1. Змішуємо жовтки з кокосовим цукром і крохмалем до однорідності.
2. Підігріваємо молоко до появи пари. Вливаємо гаряче молоко в жовткову суміш, перемішуємо.
3. Повертаємо суміш на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і загустіння. Стежимо, щоб крем не підгорів.
4. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і фісташкову пасту. Вимішуємо, паралельно охолоджуючи крем.
3. Збірка
1. Ділимо крем на рівні частини. Кожен медовий корж покриваємо 50-60 г крему.
2. Вирівнюємо залишилися кремом і обсипаємо крихтою з подрібнених коржів.
⠀
Торт виходить діаметром 16 см, вага приблизно 2 кг✌️
1. Ділимо крем на рівні частини. Кожен медовий корж покриваємо 50-60 г крему.
2. Вирівнюємо залишилися кремом і обсипаємо крихтою з подрібнених коржів.
⠀
Торт виходить діаметром 16 см, вага приблизно 2 кг✌️