Мега шоколадний торт з бананом і абрикосом

Мега шоколадний торт з бананом і абрикосом 🍫🍌 – це незрівнянне поєднання, яке не залишить нікого байдужим 👍

Інгредієнти

Інгредієнти на торт 18 див.

Бісквіт:
-275 гр яєць
-175 гр цукру
-130 гр борошна
-25 гр какао

Бананове компоті 2×16 см:
-200 гр бананів без шкірки
-250 гр ароматного зеленого чаю
-50 гр цукру
-13 гр желатину 160 Бл

Абрикосове конфі:
-200 гр абрикосового пюре
-80 гр цукру
-2 гр агар-агару
-4, 5 гр пектину NH

шоколадний Ганаш:
-80 гр темного шоколаду
-80 гр молочного шоколаду
-150 гр вершків 33-35%

Крем:
-450 гр сирного сиру
-110 гр молочного шоколаду
-110 гр темного шоколаду
-80 гр вершків

Просочення:
-100 гр вершків 33-35%
-50 гр води
-20 гр лікеру Бейліс

Мега шоколадний торт з бананом і абрикосом покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Яйця кімнатної температури збити з цукром на середній швидкості міксера до пишної світлої маси(не менше 20 хвилин). Просіяти борошно і какао і добре перемішати між собою за допомогою віночка. До яєчної маси додати в два заходи сухі інгредієнти і з допомогою силіконової лопатки акуратними рухами знизу вгору перемішати, щоб не порушити легкість маси.

Перекласти масу в кільце в h10 см (якщо кільце нижче, то масу розподілити на два кільця, т. к. бісквіт добре піднімається) і випікати в заздалегідь розігрітій духовки до 170° 35-40 хвилин до сухої шпажки. Завжди орієнтуйтеся на свою духовку. Готовий бісквіт перевернути догори ногами і дати повністю охолонути, потім загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ночь.

2. Бананове компоті:
Желатин замочити в холодній воді. Банан нарізати кубиками 1×1 см і залити солодких чаєм, довести до кипіння. Зняти з вогню і розпустити віджатий желатин. Добре перемішати, розлити в два кільця і прибрати в холодильник на стабилизацию.
3. Абрикосове конфі:
Цукор змішати з агаром і пектином. Абрикосове пюре нагріти до легкої пари і дощиком всипати сухі інгредієнти, ретельно помішуючи. Проварити 5 хвилин. Готову начинку перелити в кондитерський мішок, дати охолонути і прибрати в холодильник.

4. шоколадний Ганаш:
Довести вершки до легкої пари, але не кип’ятити. Вилити на шоколад. Дати постояти одну хвилину і добре перемішати з допомогою силіконової лопатки до однорідного стану. Перелити ганаш в кондитерський мішок і прибрати в холодильник для стабілізації на 8-12 часов.
5. Крем:
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Сирний сир і вершки кімнатної температури змішати до однорідності. Не вимикаючи міксер додати шоколад і перемішати до однорідного стану. Крем перекласти в кондитерський мішок і використовувати відразу ж для складання торта.

6. Збірка:
Бісквіт розрізати на 4 частини. Бісквіт-просочення-трохи крему-бананове компоті-кільце з крему-ганаш-бісквіт-просочення-трохи крему-абрикосове конфі і ганаш відсадити по спіралі (чергуючи між собою)-бісквіт-просочення-трохи крему-бананове компоті-кільце з крема-ганаш-бисквит-пропитка.