Млинці Дораяки японські з шоколадною начинкою

Як приготувати найсмачніші млинці Дораяки японські з шоколадною начинкою рецепт своїми руками. Сьогодні хочу поділитися рецептом японські млинців дораяки, я їх буду робити шоколадною начинкою. Подивіться які вони повітряні, які м’які, яка пориста структура. Спробувавши один раз це буде один з улюблених десертів, і готуються вони дуже просто. Для приготування мені знадобиться 2 яйця, 2 ложки цукру, 0,5 чайної ложки ванільного цукру, ложка меду, 90 грам борошна, 1 чайна ложка розпушувача, 5 ложок води.
Дораяки — що це таке і з чим його їдять? В Японії є чудова традиція – приготування гарячих пиріжків з ситної начинкою. У них часто додають рис і овочі, а зверху посипають кунжутом, щоб надати незвичайний смак. Начинку готують з суміші різних інгредієнтів: м’яса, риби, овочів, креветок, кальмарів, морепродуктів, грибів, сиру. Ця страва може бути як солодких, так і солоним, гарячим і холодним, але суть залишається незмінною. Дораяки – що це за страва і як його готувати.

Інгредієнти

мука 90 гр. або 3 л. з гіркою
розпушувач 1 ч. л.
яйця 2 штуки
ванільний цукор 0.5 ч. л.
цукор 2 л.
вода 40 мл. або 5 л.
мед 1 л.

Млинці Дораяки японські з шоколадною начинкою покроковий рецепт

1. У посуд я вбиваю 2 яйця, до яєць, я додаю цукор, цукру необхідно 40 грам або ж 2 ложки. Далі додаю мед, мені знадобляться 20 грам, це якраз одна столова ложка. Тепер ці інгредієнти потрібно перемішати. Далі в цю суміш я додаю ванільний цукор, 90 грам борошна. 90 грамів борошна 3 столові ложки з гіркою. Борошно я попередньо просіяла, на борошно кидаю розпушувач, знову все добре збиваючи вінчиком. І в самому кінці я додаю воду, 5 столових ложок або 40 миллилитров.

2. Після того як я змішала тісто я накриваю його серветкою і залишаю постояти півгодини. Смажити млинці потрібно на сухій сковорідці, ні в якому разі не можна додавати олію. Тісто необхідно вливати в центр сковорідки, в одну точку, щоб утворився рівний круг. Спекти млинець 2 хвилини з одного боку, коли з’являються бульбашки, його потрібно перевернути. Незважаючи на те що я випікаю млинець без масла він легко переворачивается.

3. З іншого боку досить випікати одну хвилину. Смажаться млинці на температурі нижче середнього, у моїй плиті максимальний нагрів на 9 , смажу на 3. Ще раз повторююсь необхідно смажити на сухій сковороді. Як тільки з’являється безліч бульбашок, млинець необхідно перевернути. печеться млинець 2 хвилинки з одного боку, 1 хвилину з іншого. Млинці виходять дуже м’які, пухнасті і яка пориста структура.

4. Дораяки бувають з різними начинками, але я хочу зробити з шоколадний нутеллою. Чайною ложкою я викладаю шоколадний крем в центр млинця, залишаючи краю сухими. Я беру наступний млинець і з’єдную їх. Щоб краї добре з’єдналися необхідно пройти кілька кругов.

5. З’єднується краю досить легко, ніяких особливих зусиль робити не потрібно, просто необхідно кілька разів по колу пройтися пальчиками. Ось така краса у мене вийшло. Темний шоколадний крем контрастує зі світлим бісквітом. Виглядає дуже апетитно, тісто дуже м’яке і пухнасте. Ели