Морквяний кекс з курагою та горіхами

Як смачно зробити Морквяний кекс з курагою та горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Раст. олія без запаху -150 мл
Моркву -250
Яйце -2 шт
Цукор -180 гр
Борошно – 170 гр
Розпушувач – 5 гр Кориця мелена – 1 ч. л.
Імбир мелений -1/4 ч. л.
Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
Курага -100 гр
Волоські горіхи – 100 гр

Морквяний кекс з курагою та горіхами покроковий рецепт

1. Курагу нарізати маленькими кубиками. Волоські горіхи подрібнити. Моркву натерти на дрібній або середній тертці. Морква, яйця, масло і цукор збити до однорідного стану. Додати просіяне з розпушувачем і спеціями борошно. Замісити тесто.
2. Додати горіхи і курагу до тесту і перемішати. Перелити тісто у форму для кексу (у мене силіконова 27*13 см). Випікати при температурі 180 градусів 45-50 хвилин. Соковитий і ароматний кекс готов.

3. P. S. Кекс сам по собі дуже смачний, але я додала до нього карамель і крем на основі вершків та рикоты. Це було дуже смачно 😍

P. P. S. Рецепти крему і карамелі є в моєму путівнику – розділи «начинки» і «крему» 😉

P. P. S. Структуру тесту закріпила в актуальних історіях розділ «корисне».