Як зробити моркву з рікоттою і солоної гранолой 😝 Такс, тут спостерігається проблема з самовизначенням🤔 Дане блюдо потрапляє в дві категорії: завтрачек і шикарний гарнір, наприклад, до запечене курито. ⠀ Курито поки немає, він увійшов в 24-хкилограммовый кіт всякого для новорічного меню, але кур’єра, судячи з усього, забрав буран або здичавілі😓 Тому буде просто запечена морква з рікоттою як гарнір для настоявшегося головного блюда. ⠀ Даю коротку розшифровку слів🤓 ⠀ Рікотта — різновид м’якого сиру, успішно замінена на звичайний сирний сир. Гранола — це запечена вівсянка з усяким, як ми його називаємо, сміттям: горішки, насіння і тд. Без неї можна обійтися. Хоча, якщо цікаво, то поділюся рецептиком. Заатар — суміш близькосхідних спецій, продається в готовому вигляді чи можна змішати самому. ⠀ ⠀
Інгредієнти
Заатар
— 2 ст. л. сушеного чебрецю
— 2 ст. л. сушеного орегано
— 2 ст. л. сушеного майорану
— 1 ст. л. сумаха
— 2 ст. л. кунжуту
— ½ ч. л. солі
На 2-3 порції
— 300 г рікотти
— 6 невеликих морквин
— 2 ч. л. оливкової олії
— 2 ч. л. лимонного соку
— 2 ч. л. суміші спецій заатар
— 1 ч. л. сушеної петрушки
— 1 ч. л. сушеного часнику
— ½ ч. л. солі
— ¼ ч. л. меленого перцю
— ¼ ч. л. зіри
— 2-3 ст. л. меду
— Домашня солона гранола
Морквина з рікоттою і солоної гранолой покроковий рецепт
1. Заатар.
З’єднайте чебрець, орегано, майоран, сумах і сіль. Подрібніть в блендері або кавомолці. Злегка обсмажте насіння кунжуту на сковороді.
Додайте половину кунжуту в суміш трав і подрібніть в блендері. Додайте решту насіння кунжуту. Зберігайте в банку в темному сухому месте.
З’єднайте чебрець, орегано, майоран, сумах і сіль. Подрібніть в блендері або кавомолці. Злегка обсмажте насіння кунжуту на сковороді.
Додайте половину кунжуту в суміш трав і подрібніть в блендері. Додайте решту насіння кунжуту. Зберігайте в банку в темному сухому месте.
2. Моркву почистіть і наріжте по діагоналі скибочками 1-1,5 см завтовшки. Збризніть оливковою олією і лимонним соком, перемішайте. Додайте всі спеції і знову перемешайте.
3. Відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин, або поки морква не стане м’якою. Морква трохи остудіть, викладіть на рікотту, полийте медом і посипте солоній гранолой.